Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“

Bez autora
Sep 25 2023

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“, 11. po redu, biće održan od 25. do 28. septembra na Beogradskom sajmu.

Više od dve decenije taj sajam beleži stalni uzlazni trend po broju izlagača, prikazanih sredstava, poslovnih saradnika i posetilaca, kao i po publicitetu koji dobija u domaćim i inostranim medijima. „PARTNER“ već 22 godine je najveći i najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u regionu.

Svetske okolnosti i usložnjavanje bezbednosne situacije u regionu i svetu, direktno su uticale na dinamičan razvoj novih borbenih sistema za potrebe Vojske Srbije, prioritetno, za podizanje operativnih sposobnosti Vojske Srbije, koji su istovremeno prepoznati na inotržištu. Samo od prethodnog sajma „PARTNER 2021“, Vojnotehnički institut i domaća odbrambena industrija Srbije su razvili 66 novih sredstava, od kojih 21 „nulte“ serije, koje su uspešno proizvedene.

Šira javnost će imati priliku da vidi i deo savremenih borbenih sistema koji su proizvod kapitalnog opremanja Vojske Srbije složenim sistemima iz uvoza.

Sajam „PARTNER“ Ministarstvo odbrane posmatra kao veoma značajnu priliku i važan mehanizam za prezentovanje našoj i svetskoj javnosti dostignuća u oblasti istraživanja, razvoja i proizvodnje naoružanja i vojne opreme i odbrambenih tehnologija, kao i potencijala naše države da se samostalno brani.

Očekuje se da se ove godine na Sajmu pojavi značajan broj inostranih renomiranih izlagača i proizvođača naoružanja i vojne opreme.  

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme je jedna od najznačajnijih manifestacija te vrste u Jugoistočnoj Evropi.

Koliko je značajna proizvodnja, toliko je značajna i promocija srpske odbrambene industrije, a ona je na Sajmu najkompletnija. Ova manifestacija je prilika za to da široj javnosti budu predstavljeni svi potencijali srpske odbrambene industrije, kao i svi svetski eminentni proizvođači naoružanja i vojne opreme.

Više od 120 domaćih i inostranih izlagača, tokom četiri sajamska dana, predstaviće svoj proizvodni program, a biće organizovani stručni forumi i panel diskusije na kojima će vojni eksperti moći da prikažu dostignuća i ideje i da razmene iskustva u oblasti odbrambene tehnologije.

Pokrovitelj manifestacije „PARTNER 2023“ je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, s jedne strane radi prezentacije naučnih, istraživačkih, opitnih, remontnih i obrazovnih mogućnosti svojih institucija, a s druge strane radi potreba Vojske Srbije. Organizator je Beogradski sajam, a suorganizator je, kao i prethodnih godina „Jugoimport-SDPR”.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER“ održava se svake druge godine na Beogradskom sajmu i prilika je za predstavljanje proizvođača naoružanja i vojne opreme, uspostavljanje kontakata i saradnje i novo pozicioniranje na tržištu Jugoistočne Evrope i sveta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik