Се формира фонд за финансиска поддршка на претпријатијата

Bez autora
Apr 20 2020

На денешната седница Владата донесе уредба со законска сила за фомирање на фонд за помош и поддршка за справување со кризата предизвикана од коронавирусот.

Со оваа уредба, како што наведуваат од Владата, се уредува формирањето, финансирањето, како и намената на средствата на Фондот за помош и поддршка за справување со кризата,

Од Владата информираат дека средствата собрани во Фондот, ќе се користат за финансиска поддршка на економските мерки за помош и поддршка на микро, малите, средните и големите претпријатија во надминување на економската криза предизвикана од Коронавирусот COVID-19.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik