Ново задолжување од 15 милиони евра

Bez autora
Feb 27 2020

Владата вчера се задолжи за нови 15 милиони евра. Имено, вчера се одржа аукција на државни хартии од вредност во износ од 900.000.000 денари или околу 15 милиони евра.

Експертите алармираат за огромните задолжувања која ја следат оваа влада посебно и поради отсуството на капитални инвестиции, инфраструктури и стратешки проекти.

Инаку, она што е најкарактеристично за оваа власт е дека пред да дојде на власт оваа владеачка гарнитура, беше главен критичар на задолжувањата, но од кога се во владејачка позиција континуирано ги практикува.
Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik