33 inspekcije izvršile 172.985 nadzora

Bez autora
May 22 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave razgovarala je sa pomoćnikom direktora USAID za Evropu i Aziju, koji boravi u Srbiji u cilju sagledavanja dosadašnjih rezultata rada ove organizacije u našoj zemlji i nastavka saradnje.Sagovornici su iskazali zadovoljstvo procesom izrade, usvajanja i primene Zakona o inspekcijskom nadzoru koji rešava jednu od najvećih prepreka za povoljno poslovno okruženje – inspekcijski sistem, koji je prethodno bio nekoordinisan i fokusiran više na kazne, nego na preventivu.

33 inspekcije izvršile 172.985 nadzoraPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički razgovarala je sa pomoćnikom direktora USAID za Evropu i Aziju Tomasom Meliom, koji boravi u Srbiji u cilju sagledavanja dosadašnjih rezultata rada ove organizacije u našoj zemlji i nastavka saradnje.

Sagovornici su iskazali zadovoljstvo procesom izrade, usvajanja i primene Zakona o inspekcijskom nadzoru koji rešava jednu od najvećih prepreka za povoljno poslovno okruženje – inspekcijski sistem, koji je prethodno bio nekoordinisan i fokusiran više na kazne, nego na preventivu.

Udovički je, zahvalivši se Misiji USAID – Projekat za bolje uslove poslovanja, istakla da bi čitav proces bio daleko teži da nije bilo ove saradnje i podrške.

Ona je naglasila da su, od avgusta 2015. godine, kada je Zakon o inspekcijskom nadzoru počeo da se primenjuje, 33 inspekcije izvršile 172.985 nadzora, i otkrile preko 4.388 neregistrovanih subjekata. Takođe, potpredsednik Vlade je istakla da su organizovane i obuke za 330 inspektora.

Melia je izrazio spremnost da se saradnja nastavi, što je Udovički podržala uz ocenu da bi taj nastavak svakako doprineo inovativnom razmišljanju i razvoju praktičnih inicijativa, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra državne uprave i lokalne samouprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik