Неделава ќе бидат вратени 8,1 милијарди денари во стопанството

Bez autora
Mar 04 2020

По основ на достасани хартии од вредност, Министерството за финансии утре и на 8 март ќе врати 8,1 милијарди денари или 131,7 милион евра во стопанството.

Од Министерството информираат дека утре ќе бидат вратени 7 милијарди денари, а на 8 март, за кога нема предвидено аукција, ќе се вратат 1,1 милијарда денари.

„На денес закажаната аукција на државни хартии од вредност понудени се хартии од вредност во износ од 8,1 милијарди денари, односно нето-задолжувањето со оваа аукција е нула“, наведуваат од Министерството преку соопштение.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik