Atlantic Grupa i Adris najavljuju akvizicije

Bez autora
Oct 28 2018

Pomalo u sjeni objave poslovnih rezultata koje su krenule ovoga tjedna, dogodile su se i dvije važne najave u hrvatskom poslovnom sektoru. Dvije velike hrvatske kompanije - Adris Grupa i Atlantic Grupa - najavljuju akvizicije. Iz Atlantic Grupe poručuju da su već u procesu snimanja nekoliko kompanija, no kako strateška odluka nije donesena. Najavljuju kako će se svakako raditi o velikoj, transformacijskoj akviziciji, a realno je da se ona dogodi tijekom iduće godine. Financijski, kažu, stoje odlično, razina zaduženosti je ispod industrijskog prosjeka, a sve su to važne pretpostavke kako bi do akvizicije moglo doći.

Atlantic Grupa i Adris najavljuju akvizicijePomalo u sjeni objave poslovnih rezultata koje su krenule ovoga tjedna, dogodile su se i dvije važne najave u hrvatskom poslovnom sektoru. Dvije velike hrvatske kompanije - Adris Grupa i Atlantic Grupa - najavljuju akvizicije.

Iz Atlantic Grupe poručuju da su već u procesu snimanja nekoliko kompanija, no kako strateška odluka nije donesena. Najavljuju kako će se svakako raditi o velikoj, transformacijskoj akviziciji, a realno je da se ona dogodi tijekom iduće godine.

Financijski, kažu, stoje odlično, razina zaduženosti je ispod industrijskog prosjeka, a sve su to važne pretpostavke kako bi do akvizicije moglo doći.

Poznato je kako su iz Atlantica u više navrata odašiljali signale kako ih zanima Podravka, no iz Koprivnice na te najave nisu baš reagirali prijateljski. Jednako tako, bilo je i najave interesa za nekim od kompanija iz sastava Agrokora. Posljednja velika akvizicija Atlantica bila je Droga Kolinska iz 2010. godine.

Adris Grupa je nakon vrlo dobrih rezultata u prvih devet mjeseci ove godine otkrila kako planira širenje. Adris Grupa u iduće četiri godine planira četiri milijarde kuna ulaganja, poglavito u turistički segment poslovanja u koji će se sliti 3,3 milijarde kuna. Nakon tog ciklusa čak će 95 posto hotelskih kapaciteta biti na najvišoj razini. Gotovo 360 milijuna kuna ulaže se u proizvodnju zdrave hrane, a 230 milijuna u razvoj osiguranja.

– Adris uspješno posluje. Naši su poslovi rastući i dugoročno održivi. Ne smanjujemo ambicije, investiramo. U proteklih osam godina investirali smo sedam milijardi kuna! Povećavamo konkurentnost, izvozimo. Krajnje smo usredotočeni na organski rast i poslovnu izvrsnost, spremni i za nove akvizicije – poruka je predsjednika Uprave Adris Grupe Ante Vlahovića.

Poznato je kako je Adris naišao na prepreke u Sloveniji gdje drži značajan udjel u Savi Re. Ostaje za vidjeti hoće li se akvizicija dogoditi u osiguravateljnom ili turističkom segmentu biznisa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik