Bez stranih investicija nije moguć napredak

Bez autora
Jun 01 2016

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (Fipa), Ministarstva inostranih poslova BiH, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Spoljnotrgovinske komore saglasni su da je privlačenje stranih investicija prioritetan zadatak svih institucija BiH. Učesnici sastanka u Sarajevu, koji je posvećen zajedničkom radu na privlačenju stranih investitora u BiH, ukazali su na trend smanjenja stranih investicija u BiH u posljednjim godinama. Konstatovano je da bi unapređenje saradnje na poboljšanju priliva stranih ulaganja i poboljšanje koordinacije rada institucija na promociji BiH kao destinacije koja je interesantna za strane investitore, trebalo da doprinesu povećanju priliva stranih investicija, bez kojih nije moguć ekonomski napredak.

Bez stranih investicija nije moguć napredakPredstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (Fipa), Ministarstva inostranih poslova BiH, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Spoljnotrgovinske komore saglasni su da je privlačenje stranih investicija prioritetan zadatak svih institucija BiH.

Učesnici sastanka u Sarajevu, koji je posvećen zajedničkom radu na privlačenju stranih investitora u BiH, ukazali su na trend smanjenja stranih investicija u BiH u posljednjim godinama, saopšteno je iz Fipe.

Konstatovano je da bi unapređenje saradnje na poboljšanju priliva stranih ulaganja i poboljšanje koordinacije rada institucija na promociji BiH kao destinacije koja je interesantna za strane investitore, trebalo da doprinesu povećanju priliva stranih investicija, bez kojih nije moguć ekonomski napredak.

Zaključak sastanka je da se treba intenzivirati učešće na svim investicionim skupovima i forumima u svijetu, kao i da se treba sprovesti zajednička kampanja u stranim medijima pod nazivom "Investiraj u BiH".

Naglašena je i potreba zajedničkog rada svih institucija na stvaranju povoljnog zakonodavnog okvira za privlačenje stranih investitora, te na eliminisanju parafiskalnih nameta koji otežavaju ekonomsku aktivnost u BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik