Bijeljinska privreda na sajmu u Lincu

Bez autora
Sep 28 2015

Grad Bijeljina bio je jedina lokalna zajednica iz BiH i regiona koja je predstavila svoje privredne potencijale, pogodnosti za ulaganje na nedavno održanom Danu izvoza "Exporttag", u austrijskom gradu Lincu, koji je ove godine bio posvećen privredi jugoistočne Evrope.Sajam je okupio oko hiljadu preduzetnika i predstavnika ustanova vezanih za privredu iz 26 zemalja. Pored prezentacije poslovnih mogućnosti potencijalnim investitorima, delegacija Bijeljine na čelu sa gradonačelnikom Mićom Mićićem imala je susrete s predsjednicima parlamenta i Privredne komore Gornje Austrije.

Grad Bijeljina bio je jedina lokalna zajednica iz BiH i regiona koja je predstavila svoje privredne potencijale, pogodnosti za ulaganje na nedavno održanom Danu izvoza "Exporttag", u austrijskom gradu Lincu, koji je ove godine bio posvećen privredi jugoistočne Evrope. Sajam je okupio oko hiljadu preduzetnika i predstavnika ustanova vezanih za privredu iz 26 zemalja.

Pored prezentacije poslovnih mogućnosti potencijalnim investitorima, delegacija Bijeljine na čelu sa gradonačelnikom Mićom Mićićem imala je susrete s predsjednicima parlamenta i Privredne komore Gornje Austrije.

U ovim razgovorima je pokrenuta inicijativa za održavanje "Dana Bijeljine" u Lincu na kojem bi sva zainteresovana preduzeća mogla da predstave svoje proizvodne programe i ostvare kontakte s austrijskim privrednicima, a razmatrane su i mogućnosti za saradnju u oblastima obrazovanja, umrežavanja u oblasti privrede i poljoprivrede i razmjenu iskustava u pružanju usluga lokalne uprave građanima i privredi. Delegacija Bijeljine je posjetila i jednu od najvećih evropskih fabrika traktora i poljoprivrednih mašina "Štajer", te je izražena spremnost grada Bijeljina da pruži podršku za eventualna ulaganja u otvaranje proizvodnih pogona ove fabrike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik