Bosna i Hercegovina dobila poziv za sudjelovanje na EXPO 2020 u Dubaiju

Bez autora
Jun 05 2016

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je u nastupni posjet novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ujedinjenih Arapskih Emirata za BiH sa sjedištem u Rimu Sagera Nassera Al Raisija. Tom prigodom, veleposlanik Al Raisi se predsjedatelju Zvizdiću zahvalio na gostoprimstvu i uručio poziv njemu osobno i Vijeću ministara BiH od potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma za sudjelovanje Bosne i Hercegovine na Svjetskoj izložbi EXPO 2020. godine u Dubaiju.

Bosna i Hercegovina dobila poziv za sudjelovanje na EXPO 2020 u DubaijuPredsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je danas u nastupni posjet novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ujedinjenih Arapskih Emirata za BiH sa sjedištem u Rimu Sagera Nassera Al Raisija.

Tom prigodom, veleposlanik Al Raisi se predsjedatelju Zvizdiću zahvalio na gostoprimstvu i uručio poziv njemu osobno i Vijeću ministara BiH od potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma za sudjelovanje Bosne i Hercegovine na Svjetskoj izložbi EXPO 2020. godine u Dubaiju.

Istaknuo je da će ovako značajan sajam biti prvi put održan u regionu Bliskog istoka. Predsjedatelj Zvizdić je, uz izraze zahvalnosti, prihvatio poziv i rekao da će prisustvo Bosne i Hercegovine na ovako značajnom sajmu pružiti mnoge poslovne mogućnosti.

Tijekom susreta saglasili su se da su bilateralni odnosi dvije države izvanredni  i da postoji prostor za unapređenje suradnje, posebno u oblasti ekonomije, poljoprivrede, turizma, transporta, infrastrukture, telekomunikacija, itd.

Predsjedatelj Zvizdić je upoznao veleposlanika Al Raisija s napretkom ostvarenim u BiH, s posebnim naglaskom na prioritet procesa približavanja Europskoj uniji i NATO-u.

Obje strane su iskazale spremnost za rad na jačanju gospodarske suradnje i međusobne zaštite investicija, uz veoma bitnu institucionalnu suradnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik