Budžet Banje Luke za 2016. godine veći za osam posto od rebalansa

Bez autora
Dec 15 2015

Odbornici Skupštine grada Banja Luka usvojili su budžet Grada za 2016. godinu u iznosu od 128.270.000 KM. Budžetski okvir je za osam posto viši u odnosu na rebalans za ovu godinu. Gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao je novinarima da najveći dio sredstava, u skladu s ranije definisanom politikom i praksom, ide socijalnoj sferi, i to oko 13 miliona KM kroz Centar za socijalni rad i druge linije pomoći i ta sredstva su veća za 8,04 posto u odnosu na prošlu godinu. Izdvojili smo deset miliona za dječije vrtiće, oko pet miliona KM za Centar za razvoj i unapređenje sela od čega će veći dio biti utrošen za podršku projektima u oblasti poljoprivrede i za izgradnju vodovodne mreže, kaže Gavranović. Oko pet miliona KM planirano je za oblast kulture, sporta i omladinske politike, a više od četiri miliona KM, što direktno što indirektno, predviđeno je za podršku bržem zapošljavanju u Banjoj Luci po liniji subvencija i po raznim drugim vidovima podrške privredi.

Budžet Banje Luke za 2016. godine veći za osam posto od rebalansaBudžet Banje Luke za 2016. godine veći za osam posto od rebalansa. Odbornici Skupštine grada Banja Luka usvojili su danas budžet Grada za 2016. godinu u iznosu od 128.270.000 KM. Budžetski okvir je za osam posto viši u odnosu na rebalans za ovu godinu.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao je novinarima da najveći dio sredstava, u skladu s ranije definisanom politikom i praksom, ide socijalnoj sferi, i to oko 13 miliona KM kroz Centar za socijalni rad i druge linije pomoći i ta sredstva su veća za 8,04 posto u odnosu na prošlu godinu.

- Izdvojili smo deset miliona za dječije vrtiće, oko pet miliona KM za Centar za razvoj i unapređenje sela od čega će veći dio biti utrošen za podršku projektima u oblasti poljoprivrede i za izgradnju vodovodne mreže - kaže Gavranović.

Oko pet miliona KM planirano je za oblast kulture, sporta i omladinske politike, a više od četiri miliona KM, što direktno što indirektno, predviđeno je za podršku bržem zapošljavanju u Banjoj Luci po liniji subvencija i po raznim drugim vidovima podrške privredi.

Nijedan od devet amandmana opozicije nije prihvaćen.

Odbornik PDP-a Zoran Talić kaže da su djelovali amandmanski s ciljem poboljšanja stanja u privredi i novog zapošljavanja u uslužnim i zanatskim djelatnostima, ali da ih vlast nije prihvatila.

Banjalučka Skupština Grada je osudila objavu portala "Istinomjer", u kome je na neprimjeren način predstavljen odbornik SNSD-a Marinko Umičević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik