Do boljeg poslovnog ambijenta

Bez autora
Feb 23 2014

Predstavnici Privredne komore (PKCG) i Poreske uprave (PU) potpisali su danas sporazum o međusobnoj saradnji sa ciljem stvaranja kvalitetnog poslovnog ambijenta. Iz PKCG su saopštili da su sporazum potpisali predsjednik PKCG, Velimir Mijušković i direktor PU, Milan Lakićević. Te dvije institucije, kako je ocijenjeno, imaju interes da uspostave saradnju u oblasti borbe protiv sive ekonomije, kroz sprovođenje zajedničkih istraživanja, organizovanje i učešće na seminarima, okruglim stolovima i drugim stručnim skupovima. Međusobna razmjena informacija i podataka o privrednim subjektima i saradnja u oblasti unaprijeđenja poslovnog ambijenta i zaštite konkurencije takođe su od njihovog zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju. Mijušković smatra da dio privrede, posebno iz sfere malih i mikro preduzeća, nije dovoljno edukovan i informisan o poreskom sistemu i obavezama koje treba da ispunjava.

Do boljeg poslovnog ambijentaPredstavnici Privredne komore (PKCG) i Poreske uprave (PU) potpisali su danas sporazum o međusobnoj saradnji sa ciljem stvaranja kvalitetnog poslovnog ambijenta.

Iz PKCG su saopštili da su sporazum potpisali predsjednik PKCG, Velimir Mijušković i direktor PU, Milan Lakićević.

Te dvije institucije, kako je ocijenjeno, imaju interes da uspostave saradnju u oblasti borbe protiv sive ekonomije, kroz sprovođenje zajedničkih istraživanja, organizovanje i učešće na seminarima, okruglim stolovima i drugim stručnim skupovima.

“Međusobna razmjena informacija i podataka o privrednim subjektima i saradnja u oblasti unaprijeđenja poslovnog ambijenta i zaštite konkurencije takođe su od njihovog zajedničkog interesa”, navodi se u saopštenju.

Mijušković smatra da dio privrede, posebno iz sfere malih i mikro preduzeća, nije dovoljno edukovan i informisan o poreskom sistemu i obavezama koje treba da ispunjava.

U tom smislu, kako je dodao, PKCG želi da se kroz edukacije i informisanja, kao i unaprijeđenjem saradnje sa PU, što više smanji broj onih koji posluju nelegalno. "Svima treba da bude jasno da treba da prijave svoj promet i budu registrovani, jer se time stvaraju uslovi za podizanja nivoa poslovanja odnosno poslovnog rejtinga. U suprotnom, guši se konkurentnost”, saopštio je Mijušković.

Lakićević je kazao da PU sa pažnjom prati i razmatra sugestije koje dolaze od privrede sa ciljem poboljšanja ukupnog ambijenta za poslovanje.

On je ocijenio da se zajedničkim angažmanom mogu nastaviti aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik