EBRD značajan partner Srbije u investicionim projektima

Bez autora
Jan 19 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukturerazgovarala je danas sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj, a teme sastanka bile restrukturiranje železnice i rehabilitacija puteva u Srbiji, potencijalni novi projekti u saradnji sa ovom finansijskom institucijom i revizija dosadašnje saradnje. Ona je poručila da je Vlada Srbije zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj. Dok je Evroprska banka za obnovu i razvoj za sada veoma zadovoljna saradnjom sa Vladom Srbije, koja se ostvaruje na mnogim projektima. Postoji puno izazova i da bi trebalo da se ubrzaju pojedini projekti, ali da je ova finansijska institucija zadovoljna i da saradnja može biti nastavljena.

EBRD značajan partner Srbije u mnogim projektimaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koju je predvodila direktor za transport Sju Baret.

Mihajlović je istakla da su teme sastanka bile restrukturiranje železnice i rehabilitacija puteva u Srbiji, potencijalni novi projekti u saradnji sa ovom finansijskom institucijom i revizija dosadašnje saradnje.

Ona je poručila da je Vlada Srbije zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

Baret je naglasila da je ova banka za sada veoma zadovoljna saradnjom sa Vladom Srbije, koja se ostvaruje na mnogim projektima. Ona je navela da postoji puno izazova i da bi trebalo da se ubrzaju pojedini projekti, ali da je ova finansijska institucija zadovoljna i da saradnja može biti nastavljena.

Govoreći o procesu reforme železnice, Baret je napomenula da je veliki korak učinjen razdvajanjem ovog sistema na tri preduzeća, i poručila da je Evropska banka za obnovu i razvoj spremna da pomogne oko daljih reformi.

Ona je izrazila zadovoljstvo napredovanjem projekta rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji, u vrednosti od približno 400 miliona evra, čiji je EBRD jedan od finansijera.

U okviru ovog projekta u planu je da se ove godine završe tenderi za rehabilitaciju ukupno 600 kilometara, od čega će se 180 kilometara finansirati sredstvima ove banke.

Sastanku su prisustvovali i direktor za zapadni Balkan Holger Muent i direktor za Srbiju Danijel Berg, koji su informisani o regionalnom projektu izgradnje puta Niš–Merdare–Priština i planovima za razvoj Aerodroma "Nikola Tesla", gde su takođe spremni da se aktivno uključe i daju svoju podršku, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik