Eksperti sutra o unapređenju saradnje BiH i Katara

Bez autora
Jun 13 2010

U Sarajevu sutra počinje dvodnevni ekspertski sastanak delegacija BiH i Katara u okviru Sporazuma o trgovinskoj, ekonomskoj i tehničkoj radnji između ove dvije zemlje. Na sastanku će biti razmatrane mogućnosti za unapređenje saradnje između BiH i Katara, posebno u oblasti trgovine, energetike, industrije, infrastrukture, turizma i poljoprivrede, a posebna pažnja biće posvećena mogućnosti unapređenja investicione saradnje, prvenstveno podsticanja ulaganja Katara u BiH. Takođe će biti razmotrene mogućnosti unapređenja saradnje u oblasti zdravstva, socijalne i kulturne saradnje, te viznog režima. Katarsku delegaciju činiće predstavnici Ministarstva privrede i trgovine, Centralne banke, Ministarstva finansija, Ministarstva industrije i energetike, Katarske investicijske agencije, te predstavnici Industrijske trgovinske komore i Udruženja biznismena.

Eksperti sutra o unapređenju saradnje BiH i KataraU Sarajevu sutra počinje dvodnevni ekspertski sastanak delegacija BiH i Katara u okviru Sporazuma o trgovinskoj, ekonomskoj i tehničkoj radnji između ove dvije zemlje, sapšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Na sastanku će biti razmatrane mogućnosti za unapređenje saradnje između BiH i Katara, posebno u oblasti trgovine, energetike, industrije, infrastrukture, turizma i poljoprivrede, a posebna pažnja biće posvećena mogućnosti unapređenja investicione saradnje, prvenstveno podsticanja ulaganja Katara u BiH.

Takođe će biti razmotrene mogućnosti unapređenja saradnje u oblasti zdravstva, socijalne i kulturne saradnje, te viznog režima.

Katarsku delegaciju činiće predstavnici Ministarstva privrede i trgovine, Centralne banke, Ministarstva finansija, Ministarstva industrije i energetike, Katarske investicijske agencije, te predstavnici Industrijske trgovinske komore i Udruženja biznismena.

Ovaj sastanak je dio predstojeće druge sjednice Zajedničkog komiteta o trgovinskoj, ekonomskoj i tehničkoj saradnji BiH i Katara, koja će biti održana narednog mjeseca, tokom posjete visoke državne delegacije Katara BiH, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik