Foedus fondacija Srbija počela sa radom

Bez autora
Apr 03 2016

Potpredsednik PKS rekao je da je Italija tradicionalno među najznačajnijim spoljno trgovinskim partnerima Srbije. On je kazao da postoje izvanredni potencijali za prenos mnogih znanja i tehnologija sa razvijenih tržišta.Veoma je značajno da fondacija iz Italije praktično promoviše vrednosti koje povezuju kulturu, obrazovanje, solidarnost i kooperaciju i među kompanijama. To je nešto što mi promovišemo u PKS kao kulturu poslovanja, etiku u biznisu, antikoruptivno ponašanje, korporativnu odgovornost i sve vrednosti civilizovanog sveta i razvijenih ekonomija.

Foedus fondacija Srbija počela sa radomPotpredsednik PKS Miroslav Miletić rekao je da je Italija  tradicionalno među najznačajnijim spoljno trgovinskim partnerima Srbije. Miletić je kazao da postoje izvanredni potencijali za prenos mnogih znanja i tehnologija sa razvijenih tržišta.

"Veoma je značajno da fondacija iz Italije praktično promoviše vrednosti koje povezuju kulturu, obrazovanje, solidarnost i kooperaciju i među kompanijama. To je nešto što mi promovišemo u PKS kao kulturu poslovanja, etiku u biznisu , antikoruptivno ponašanje, korporativnu odgovornost i sve vrednosti civilizovanog sveta i razvijenih ekonomija", rekao je Miletić. Prema njegovim rečima, oblici i potencijali saradnje su veliki i zahvaljujući potpisanim sporazumima o slobodnoj trgovini.

Predsednik i osnivač Foedus fondacije Italija Mario Baćini rekao je da je cilj rada te fondacije u Srbiji uspostavljanje još snažnijih veza sa Srbijom. “Želimo da se zalažemo i za razvoj kulturnih i preduzetničkih odnosa sa Srbijom i  promovišemo mogućnosti koje novo srpsko zakonodavstvo nudi kako bi se i dalje razvijali odnosi sa našim preduzećima", rekao je Baćini.

Namera je da uspostavimo sve snažnije odnose sa Srbijom, istakao je. Fondacija Foedus je međunarodna mreža koja ima sedište širom sveta, a sada će svoje predstavništvo imati i u Srbiji.

Predsednik Foedus fondacije Srbija Milan Vranić rekao je da je važno da se u procesu tranzicije i pristupanju EU stvaraju preduslovi u kulturi, obrazovanju, koji će dovesti i do toga da preduzetništvo može da jača.

Nadamo se da ćemo zajedno napraviti internacionalnu priču i da će sve te vrednosti moći da se sklope na jednom mestu, istakao je Vranić. On veruje da iskustvo i deo resursa,  znanje koje donose  kompanije uključene u FOEDUS i lične inicijative pojedinaca u okvirima aktivnosti FOEDUS SRBIJA, mogu efikasno da služe poboljšanju privredne, kulturne i socijalne slike Srbije.

Predstavnicima više od 25 značajnih italijanskih kompanija koji borave u Srbiji, danas su predstavljeni potencijali srpske privrede, investicione prilike i mogućnosti za saradnju italijanskih i srpskih kompanija.

Direktor Razvojne agencije Srbije Miloš Petrović predstavio je uslove poslovanja i investiranja u Srbiji, istakavši da svi investitori imaju jednak tretman i da se kontinuirano radi na unapređenju poslovnog ambijenta i pravnog okvira kako bi država i investitori bili zadovoljni realizacijom svake investicije. On je napomenuo da je Italija u top 10 investitora u Srbiji, kao i da postoji mogućnost saradnje srpskih i italijanskih kompanija kroz dobavljačke lance i javno privatno partnerstvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik