Godišnja inflacija 3,9 odsto

Bez autora
Jul 17 2011

Godišnja inflacija u junu iznosila 3,9 odsto dok je mjesečna inflacija u junu zabilježila pad od 0,3 odsto. Posmatrano po glavnim grupama, mjesečni rast cijena je zabilježen u grupama: Alkoholna pića i duvan (5,9 odsto); Zdravlje (+2,5 odsto); Komunikacije (+1,9 odsto); Pokućinstvo i rutinsko održavanje stana (+1,5 odsto); Odjeća i obuća (+0,2 odsto) i Hoteli i restorani (+0,1 odsto). Pad je zabilježen u grupama: Hrana i bezalkoholna pića (-3,2 odsto); Ostali proizvodi i usluge (-1,9 odsto) i Prevoz (-0,2 odsto). Cijene u grupama: Stanovanje, voda, struja, gas i druga goriva; Rekreacija i kultura i Obrazovanje, ostale su na nivou iz prethodnog mjeseca. Pozitivne godišnje stope inflacije u junu zabilježene su u grupama: Alkoholna pića i duvan (+15,8 odsto); Zdravlje (+11,3 odsto); Prevoz (+6,7 odsto); Hrana i bezalkoholna pića (+6,4 odsto); Komunikacije (+2,3 odsto); Hoteli i restorani (+1,8 odsto) i Rekreacija i kultura (+0,3 odsto).

Godišnja inflacija 3,9 odstoGodišnja inflacija u junu iznosila 3,9 odsto dok je mjesečna inflacija u junu zabilježila pad od 0,3 odsto, saopštio je MONSTAT.

Posmatrano po glavnim grupama, mjesečni rast cijena je zabilježen u grupama: Alkoholna pića i duvan (5,9 odsto); Zdravlje (+2,5 odsto); Komunikacije (+1,9 odsto); Pokućinstvo i rutinsko održavanje stana (+1,5 odsto); Odjeća i obuća (+0,2 odsto) i Hoteli i restorani (+0,1 odsto).

Pad je zabilježen u grupama: Hrana i bezalkoholna pića (-3,2 odsto); Ostali proizvodi i usluge (-1,9 odsto) i Prevoz (-0,2 odsto).

Cijene u grupama: Stanovanje, voda, struja, gas i druga goriva; Rekreacija i kultura i Obrazovanje, ostale su na nivou iz prethodnog mjeseca.

CdM, prenosi da su pozitivne godišnje stope inflacije u junu zabilježene u grupama: Alkoholna pića i duvan (+15,8 odsto); Zdravlje (+11,3 odsto); Prevoz (+6,7 odsto); Hrana i bezalkoholna pića (+6,4 odsto); Komunikacije (+2,3 odsto); Hoteli i restorani (+1,8 odsto) i Rekreacija i kultura (+0,3 odsto).

MONSTAT navodi da su negativne godišnje stope inflacije zabilježene u grupama: Stanovanje, voda, struja, gas i druga godiva (-2,1 odsto); Odjeća i obuća (-1,7 odsto); Ostali proizvodi i usluge (-1,0 odsto); Obrazovanje (-0,3 odsto) i Pokućstvo i rutinsko održavanje stana (-0,2 odsto).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik