Gospodarska klima sve toplija

Bez autora
Mar 25 2010

Gospodarska se klima u Sloveniji u ožujku poboljšala. Desezonirana vrijednost pokazatelja gospodarske klime bila je za postotni bod viša nego u veljači, odnosno za 18 postotnih bodova veća nego u ožujku lani. Vrijednost pokazatelja povjerenja u prerađivačkim djelatnostima na mjesečnoj je razini ostvarila rast od 3 postotna boda, a na godišnjoj je bila veća za 28 bodova. Vrijednost pokazatelja povjerenja u graditeljstvu je u odnosu na veljaču bila niža za 6 postotnih bodova, dok je na godišnjoj razini zabilježila pad od 14 postotnih bodova. U uslužnim je djelatnostima pad na mjesečnoj razini iznosio 1 bod, a rast na godišnjoj razini 12 bodova.

Gospodarska klima sve toplijaGospodarska se klima u Sloveniji u ožujku poboljšala, ustvrdio je Državni ured za statistiku.

Desezonirana vrijednost pokazatelja gospodarske klime bila je za postotni bod viša nego u veljači, odnosno za 18 postotnih bodova veća nego u ožujku lani.

Vrijednost pokazatelja povjerenja u prerađivačkim djelatnostima na mjesečnoj je razini ostvarila rast od 3 postotna boda, a na godišnjoj je bila veća za 28 bodova. Vrijednost pokazatelja povjerenja u graditeljstvu je u odnosu na veljaču bila niža za 6 postotnih bodova, dok je na godišnjoj razini zabilježila pad od 14 postotnih bodova. U uslužnim je djelatnostima pad na mjesečnoj razini iznosio 1 bod, a rast na godišnjoj razini 12 bodova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik