Grčić: Do kraja godine smanjit ćemo parafiskalne namete za 300 milijuna kuna

Bez autora
May 27 2015

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU na konferenciji za medije komentirao je gospodarske aktualnosti i provedbu Nacionalnog programa reformi i korištenja EU fondova. Imali smo potrebu još jednom reći što Vlada radi na području reforma, obzirom na brojne medijske napise. Procjene oko toga koliko je Vlada napravila pa i ova pitanja koja stižu iz HUP-a trebaju dobiti odgovor kojega mi praktički dajemo u kontinuitetu. U Nacionalnom programu reformi odgovorili smo na pitanje što Hrvatska očekuje i što smo već napravili. Odradili smo određene reforme u skladu s osam preporuka Europske komisije, kazao je Grčić. Ministar je kazao kako je Hrvatska nikad bolje pripremila operativnu provedbu u šest preporuka Europske komisije. Do kraja godine očekujem 300 milijuna težak paket smanjenja parafiskalnih nameta. U 2016. će se ukupna brojka rasterećenja povećat će se na milijardu kuna, kazao je Grčić. Ministar je kazao kako smo u gornjem domu po pitanju provođenja reformi te da 'nismo toliko loši'. Istaknuo je kako će Zakon o osobnom stečaju pomoći građanima da se riješe dugovanja.

Grčić: Do kraja godine smanjit ćemo parafiskalne namete za 300 milijuna kunaBranko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU na konferenciji za medije komentirao je gospodarske aktualnosti i provedbu Nacionalnog programa reformi i korištenja EU fondova.

- Imali smo potrebu još jednom reći što Vlada radi na području reforma, obzirom na brojne medijske napise. Procjene oko toga koliko je Vlada napravila pa i ova pitanja koja stižu iz HUP-a trebaju dobiti odgovor kojega mi praktički dajemo u kontinuitetu. U Nacionalnom programu reformi odgovorili smo na pitanje što Hrvatska očekuje i što smo već napravili. Odradili smo određene reforme u skladu s osam preporuka Europske komisije, kazao je Grčić.

Ministar je kazao kako je Hrvatska nikad bolje pripremila operativnu provedbu u šest preporuka Europske komisije.

- Do kraja godine očekujem 300 milijuna težak paket smanjenja parafiskalnih nameta. U 2016. će se ukupna brojka rasterećenja povećat će se na milijardu kuna, kazao je Grčić.

Ministar je kazao kako smo u gornjem domu po pitanju provođenja reformi te da 'nismo toliko loši'. Istaknuo je kako će Zakon o osobnom stečaju pomoći građanima da se riješe dugovanja.

- U zdravstvu smo sanirali dugove, ubrzavamo restrukturiranje gospodarstva, ugovorili smo čak 84% raspoloživih sredstava iz EU fondova, pravosuđe smo ubrzali i broj neriješenih predmeta smanjili s 800 tisuća na ispod 600 tisuća. To je pretpostavka oporavka, kazao je Grčić.

Grčić je kazao kako Hrvatska definitivno izlazi iz recesije i kako će na temelju rezultata tražiti povjerenje građana na izborima.

Na pitanje koliki gospodarski rast očekuje u petak kazao je kako zasad imaju mali rast iz posljednjeg kvartala 2014, a da otprilike takav rezultat očekuje i za prvi kvartal ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik