Hrvatskom gospodarstvu otvorena vrata afganistanskog tržišta

Bez autora
Jul 12 2010

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo na čelu s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Nadanom Vidoševićem sutra službeno otvara predstavništvo HGK u Kabulu. Hrvatska je među samo šest država s licencijom za pristup svim natječajima u toj zemlji, koju do sada imaju SAD, Kanada, Pakistan, Rusija i Indija. Afganistan je zemlja s velikim investicijskim potencijalima, otvorena za ulazak stranih kompanija, u kojoj nedostaje svih vrsta roba. Gospodarsko izaslanstvo, koje čine predstavnici 11 tvrtki, već se danas sastaje s predstavnicima ministarstava gospodarstva, energetike, obrane i unutarnjih poslova te s predstavnicima Afganistanske trgovinske i industrijske komore ACCI, čiji će predsjednik prigodom otvaranja predstavništva predsjedniku HGK uručiti dozvolu za rad. U sklopu Hrvatsko-afganistanskoga gospodarskog foruma svakoj hrvatskoj tvrtki u Kabulu osiguran je razgovor s potencijalnim poslovnim partnerom.

Hrvatskom gospodarstvu otvorena vrata afganistanskog tržištaHrvatsko gospodarsko izaslanstvo na čelu s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Nadanom Vidoševićem sutra službeno otvara predstavništvo HGK u Kabulu.

Hrvatska je, doznajemo, među samo šest država s licencijom za pristup svim natječajima u toj zemlji, koju do sada imaju SAD, Kanada, Pakistan, Rusija i Indija.

Afganistan je zemlja s velikim investicijskim potencijalima, otvorena za ulazak stranih kompanija, u kojoj nedostaje svih vrsta roba, priopćili su iz HGK ističući kako se gospodarsko izaslanstvo, koje čine predstavnici 11 tvrtki, već danas sastaje s predstavnicima ministarstava gospodarstva, energetike, obrane i unutarnjih poslova te s predstavnicima Afganistanske trgovinske i industrijske komore ACCI, čiji će predsjednik prigodom otvaranja predstavništva predsjedniku HGK uručiti dozvolu za rad.

U sklopu Hrvatsko-afganistanskoga gospodarskog foruma svakoj hrvatskoj tvrtki u Kabulu osiguran je razgovor s potencijalnim poslovnim partnerom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik