Inflacija u travnju otprilike 0,5-postotna

Bez autora
Apr 28 2010

Ured za statistiku u petak će objaviti službene podatke o inflaciji u travnju, a slovenski stručnjaci ocjenjuju kako će se njezin raspon kretati od 0,1 pa sve do 1,4 posto. Potonju je prognozu dala Ani Klemenčič iz GBD-a, koja ocjenjuje kako na inflaciju i dalje utječu posljedice gospodarske krize. Inflacija u travnju će biti znatno niža od one u ožujku te se ocjenjuje da će iznositi između 0,1 i 0,3 posto. Unatoč visokoj inflaciji u ožujku rast cijena u travnju će biti barem 0,5-postotan, jer postoje veliki cjenovni pritisci u skupini naftnih derivata.

Inflacija u travnju otprilike 0,5-postotnaUred za statistiku u petak će objaviti službene podatke o inflaciji u travnju, a slovenski stručnjaci ocjenjuju kako će se njezin raspon kretati od 0,1 pa sve do 1,4 posto.

Potonju je prognozu dala Ani Klemenčič iz GBD-a, koja ocjenjuje kako na inflaciju i dalje utječu posljedice gospodarske krize.

Uroš Arzenšek (Hypo Alpe-Adria Bank) smatra da će inflacija u travnju biti znatno niža od one u ožujku te ocjenjuje da će iznositi između 0,1 i 0,3 posto. Grega Horvat iz UniCredit banke navodi kako će unatoč visokoj inflaciji u ožujku rast cijena u travnju biti barem 0,5-postotan, ističući velike cjenovne pritiske u skupini naftnih derivata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik