Izvjesna ekonomska saradnja

Bez autora
Nov 07 2010

Republika Srpska i Tajvan trebalo bi ubuduće da sarađuju u ekonomskom, trgovinskom i turističkom sektoru, što bi značilo realizaciju sporazuma potpisanog prije godinu između Privredne komore RS i tajvanskog Savjeta za razvoj u Tajpeju. Realizacija sporazuma će zavisiti od toga koliko privrednici iz Srpske budu spremni da valjano odgovore na dogovorenu saradnju. Svake godine 25 odsto Tajvanaca putuje u inostranstvo, tako da bi turisti iz ove zemlje mogli da budu među brojnijim gostima u Srpskoj. Ovo je prva u nizu posjeta jedne delegacije iz Tajvana Srpskoj i dalje će se raditi na razvijanju ekonomskih i trgovinskih veza dvije zemlje.

Izvjesna ekonomska saradnjaRepublika Srpska i Tajvan trebalo bi ubuduće da sarađuju u ekonomskom, trgovinskom i turističkom sektoru, što bi značilo realizaciju sporazuma potpisanog prije godinu između Privredne komore RS i tajvanskog Savjeta za razvoj u Tajpeju, rekao je predsjednik Komore Borko Đurić.

On je u petak u Banjaluci, poslije sastanka sa privrednom delegacijom Tajvana, kazao da će realizacija sporazuma zavisiti od toga koliko privrednici iz Srpske budu spremni da valjano odgovore na dogovorenu saradnju, prenijela je Srna.

Direktor ekonomskog odjeljenja predstavništva Tajvana u Mađarskoj David Ču rekao je da svake godine 25 odsto Tajvanaca putuje u inostranstvo, tako da bi turisti iz ove zemlje mogli da budu među brojnijim gostima u Srpskoj.

Ču je naglasio da je ovo prva u nizu posjeta jedne delegacije iz Tajvana Srpskoj i dodao da će se dalje raditi na razvijanju ekonomskih i trgovinskih veza dvije zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik