Jačanje strateškog partnerstva Srbije i Kine u obostranom interesu

Bez autora
May 14 2014

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Džang Vansjea. U razgovoru je iskazan obostrani interes za dalje unapređenje političkog dijaloga kroz razmenu poseta na najvišem nivou i jačanje strateškog partnerstva dveju zemalja. Takođe, istaknuto je da odnose dveju zemalja krase tradicionalno prijateljstvo, međusobno poverenje i uzajamna podrška u najvažnijim pitanjima od nacionalnog interesa. Dačić je pozitivno ocenio napredak u privrednoj saradnji između Srbije i Kine, posebno u oblasti infrastrukture i energetike, i ukazao na značaj većeg investicionog prisustva kineskih kompanija u Srbiji.

Jačanje strateškog partnerstva Srbije i Kine u obostranom interesuPrvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Džang Vansjea.

U razgovoru je iskazan obostrani interes za dalje unapređenje političkog dijaloga kroz razmenu poseta na najvišem nivou i jačanje strateškog partnerstva dveju zemalja.

Takođe, istaknuto je da odnose dveju zemalja krase tradicionalno prijateljstvo, međusobno poverenje i uzajamna podrška u najvažnijim pitanjima od nacionalnog interesa.

Dačić je pozitivno ocenio napredak u privrednoj saradnji između Srbije i Kine, posebno u oblasti infrastrukture i energetike, i ukazao na značaj većeg investicionog prisustva kineskih kompanija u Srbiji.

Džang je naglasio da Kina pridaje veliku pažnju jačanju saradnje sa Srbijom u svim oblastima, i potvrdio zainteresovanost te zemlje za dalje unapređenje privredne saradnje, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik