Jačati privrednu saradnju sa Turskom

Bez autora
Sep 09 2015

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović danas je kao specijalni gost učestvovao na generalnom samitu Unije turskih opština u Istanbulu, gdje po pozvao predstavnike turskih gradova na jačanje saradnje sa Crnom Gorom. Tokom skupa, kojem su prisustvovali predstavnici više stotina gradova iz dvadesetak država Evrope, Azije i Afrike, gradonačelnik Bogdanović pozdravio je prisutne, pritom naglašavajući značaj regionalne saradnje. Želim izraziti duboku zahvalnost našim uvaženim domaćinima na pozivu zahvaljujući kojem su Cetinje i Crna Gora prisutni na današnjem događaju. Za nas, ovo predstavlja samo još jedan dodatni podstrek u cilju daljeg intenzivnog rada na međunarodnoj saradnji i povezivanju sa prijateljskim gradovima - čijih predstavnika danas, na ovom mjestu, ima na pretek. Jer, međunarodna partnerstva, od kojih direktnu korist imaju građani, od izuzetne su važnosti za budućnost ovog geografskog podneblja, kazao je Bogdanović u Istanbulu.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović danas je kao specijalni gost učestvovao na generalnom samitu Unije turskih opština u Istanbulu, gdje po pozvao predstavnike turskih gradova na jačanje saradnje sa Crnom Gorom.

Tokom skupa, kojem su prisustvovali predstavnici više stotina gradova iz dvadesetak država Evrope, Azije i Afrike, gradonačelnik Bogdanović pozdravio je prisutne, pritom naglašavajući značaj regionalne saradnje.

"Želim izraziti duboku zahvalnost našim uvaženim domaćinima na pozivu zahvaljujući kojem su Cetinje i Crna Gora prisutni na današnjem događaju. Za nas, ovo predstavlja samo još jedan dodatni podstrek u cilju daljeg intenzivnog rada na međunarodnoj saradnji i povezivanju sa prijateljskim gradovima - čijih predstavnika danas, na ovom mjestu, ima na pretek. Jer, međunarodna partnerstva, od kojih direktnu korist imaju građani, od izuzetne su važnosti za budućnost ovog geografskog podneblja", kazao je Bogdanović u Istanbulu.

Bogdanović je pozvao predstavnike turskih gradova na jačanje odnosa u pravcu intenziviranja privredne saradnje.

"Vjerujem da ćemo se saglasiti da naša saradnja, između ostalog, treba upravo da počiva na privrednim aktivnostima. To je ključni pravac ka zajedničkom razvoju zemalja regiona", zaključio je on.

Bogdanović je, kao predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore, uputio poziv za saradnju predstavnicima turskih, ali i ostalih lokalnih vlasti, prevashodno u cilju kandidovanja projekata od međusobnog značaja.

Takođe, na današnjem događaju, predstavnici Unije turskih opština uputili su poziv subjektima iz Crne Gore da se aktivno uključe u mjere koje doprinose jačanju međunarodne saradnje.

Gradonačelnik Bogdanović na samitu Unije turskih opština u Istanbulu boravio je na poziv predsjednika te organizacije Ibrahima Karaosmanoglua.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik