Japan značajan razvojni partner Srbije

Bez autora
Sep 24 2015

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Japana u Srbiji Đuići Takahara ocenili su danas da je Japan značajan razvojni partner Srbije, koji dugi niz godina pruža našoj zemlji humanitarnu, razvojnu i tehničku pomoć. Joksimović je upoznala ambasadora Japana sa trenutnim stanjem u procesu pristupanja naše zemlje EU, i naglasila da Srbija očekuje otvaranje pregovaračkih poglavlja do kraja godine, čime bi proces dobio dodatnu dinamiku. Takahara je ponovio da Japan pruža Srbiji podršku na njenom putu ka Evropskoj uniji, ali i u reformskom procesu koji sprovodi. Sagovornici su konstatovali da su strukturne reforme, koje su usmerene na unapređenje poslovnog okruženja i stvaranje stabilnog ekonomskog sistema, važne za uspostavljanje dobre investicione klime i privlačenje investitora, među njima i japanskih kompanija.

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Japana u Srbiji Đuići Takahara ocenili su danas da je Japan značajan razvojni partner Srbije, koji dugi niz godina pruža našoj zemlji humanitarnu, razvojnu i tehničku pomoć.

Joksimović je upoznala ambasadora Japana sa trenutnim stanjem u procesu pristupanja naše zemlje EU, i naglasila da Srbija očekuje otvaranje pregovaračkih poglavlja do kraja godine, čime bi proces dobio dodatnu dinamiku.

Takahara je ponovio da Japan pruža Srbiji podršku na njenom putu ka Evropskoj uniji, ali i u reformskom procesu koji sprovodi.

Sagovornici su konstatovali da su strukturne reforme, koje su usmerene na unapređenje poslovnog okruženja i stvaranje stabilnog ekonomskog sistema, važne za uspostavljanje dobre investicione klime i privlačenje investitora, među njima i japanskih kompanija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik