Klasteri Srbije i Mađarske za međunarodno tržište

Bez autora
Feb 18 2016

Unapređenje umrežavanja oko stotinu registrovanih klastera u Srbiji i dve stotine mađarskih, u različitim oblastima, predstavlja potencijal za dalju afirmaciju saradnje i povezivanje radi zajedničkih nastupa na regionalnom i međunarodnom tržištu, istaknuto je na zajedničkoj radionici klastera dve zemlje u Novom Sadu.Rukovodilac Centra za mala i srednja privredna društva PKS ukazao je da Savet za klastere Privredne komore Srbije, od 2001. godine, afirmiše klasterizaciju sa aspekta internacionalizacije I da će nastaviti tu aktivnost i preko Strategije za mala i srednja privredna društva, usvojene prošle godine.

Klasteri Srbije i Mađarske za međunarodno tržišteUnapređenje umrežavanja oko stotinu registrovanih klastera u Srbiji i dve stotine mađarskih, u različitim oblastima, predstavlja potencijal za dalju afirmaciju saradnje i povezivanje radi zajedničkih nastupa na regionalnom i međunarodnom tržištu, istaknuto je na zajedničkoj radionici klastera dve zemlje u Novom Sadu.

Aleksandar Gračanac, rukovodilac Centra za mala I srednja privredna društva PKS ukazao je da Savet za klastere Privredne komore Srbije, od 2001. godine, afirmiše klasterizaciju sa aspekta internacionalizacije i da će nastaviti tu aktivnost i preko Strategije za mala i srednja privredna društva, usvojene prošle godine.

Prenos dobre prakse u poslovanju klastera Mađarske doprineće, kako samim klasterima u Srbiji tako i kreatorima razvojne politike i zakonske regulative za klastere u Srbiji, ocenjeno je na skupu. Na radionici ostvareni su i pojedinačni kontakti predstavnika klastera Mađarske i Srbije, a razmotrene su i mogućnosti pripreme zajedničkih projekata kojima bi se apliciralo na grantovima, finansiranim iz fondova EU.

Zajedničku radionicu klastera Mađarske i Srbije, u Master centru Novosadskog sajma, organizovala je Mađarska trgovačka kuća iz Novog Sada, uz podršku Inovativnog klastera Panonska pčela. Skup je otvorio predsednik skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, a učesnicima su se obratili i ambasador Mađarske u Srbiji Pinter Atila i drugi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik