Kompanije Fortenova grupe pristupaju Etičkom kodeksu

Bez autora
Aug 25 2022

Konzum i Tisak, maloprodajne kompanije Fortenova grupe, dobrovoljno su pristupile Etičkom kodeksu, koji utvrđuje načine postupanja poslovnih subjekata u procesu uvođenja eura u Hrvatskoj, izvijestili su u četvrtak iz Fortenove.

Kako navode iz te grupe, Etičkom kodeksu pristupit će i ostala društva grupe koja u svom poslovanju imaju istaknutiji izravan odnos s potrošačima poput Abrakadabre (A007), Roto dinamica, Multiplus carda i ostalih.

Iako je riječ o dokumentu deklaratorne prirode, poslovni subjekti koji pristupe inicijativi jamče da će tijekom procesa konverzije voditi računa da prilagodba hrvatskih potrošača na uvođenje nove valute bude maksimalno transparentna, navode iz Fortenove.

Budući da su kompanije Fortenova grupe nacionalni lideri u maloprodaji i distribuciji te proizvodnji hrane, kroz dobrovoljno pristupanje Etičkom kodeksu i prihvaćanju njegovih načela, one potvrđuju svoju posvećenost dobrobiti svojih kupaca, dobavljača i poslovnih partnera, ističe se u priopćenju.

S danom pristupanja Etičkom kodeksu, kompanije Fortenova grupe stekle su pravo na postavljanje vizualne identifikacijske oznake – slogana i logotipa kojima svojim kupcima i korisnicima usluga jamče provedbu načela iz tog dokumenta. Ujedno, bit će na popisu poslovnih subjekata koji će biti javno dostupan na internetskoj stranici www.euro.hr, navodi se u priopćenju.

Dosad 370 poslovnih subjekata pristupilo Kodeksu

Inače, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izvijestio je u srijedu da je Etičkom kodeksu, kojem je cilj jamčiti transparentnu zamjenu kune eurom, dosad pristupilo 370 poslovnih subjekata.

Pristupanje Etičkom kodeksu omogućeno je svim poslovnim subjektima iz financijskog i nefinancijskog sektora koji imaju direktan odnos s potrošačima od 16. kolovoza, ono je dobrovoljno i besplatno, a cilj mu je omogućiti pouzdanu i transparentnu zamjenu hrvatske kune eurom.

Cilj kodeksa je poslati poruku da postoje poslovni subjekti kojima se u procesu prelaska na euro može vjerovati, rekao je Filipović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik