Kompanije iz RS 5. novembra na privrednom skupu u Štutgartu

Bez autora
Sep 21 2015

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će 5. novembra u Štutgartu biti održan privredni skup na kojem će učestvovati predstavnici najznačajnijih kompanija iz Srpske i tog područja Njemačke.Đokić je naveo da će na tom skupu učestvovati i više predstavnika ministarstava Republike Srpske i njemačke pokrajinske Vlade Baden-Virtemberg, dodavši da Vlada i Predstavništvo Republike Srpske u Štutgardu zajedno rade na pripremi tog skupa.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će 5. novembra u Štutgartu biti održan privredni skup na kojem će učestvovati predstavnici najznačajnijih kompanija iz Srpske i tog područja Njemačke.

Đokić je naveo da će na tom skupu učestvovati i više predstavnika ministarstava Republike Srpske i njemačke pokrajinske Vlade Baden-Virtemberg, dodavši da Vlada i Predstavništvo Republike Srpske u Štutgardu zajedno rade na pripremi tog skupa.

"To će biti direktno upoznavanje i međusobno komuniciranje između privrednih grupacija na tom skupu, a njemački privrednici su i ranije izražavali interes za konkretnom saradnjom sa privredom Srpske. To je prilika da prikažemo mogućnosti i potencijale za ulaganje u Srpsku", rekao je Đokić u telefonskoj izjavi Srni iz Minhena, gdje boravi u dvodnevnoj posjeti.

Prema njegovim riječima, dosta ljudi sa ovih prostora dugi niz godina živi u Njemačkoj, već su razvili svoje poslove i taj skup biće ujedno prilika da se oni ohrabre i da prenesu dio svojih poslova i tehnologija u Srpsku.

Đokić je naveo i da je tokom posjete Njemačkoj razgovarao i sa vlasnikom kompanija "Falštaf" Georgom Talerom o više kvalitetnih ideja za investiranje, kao što su investiranje u preduzeće "Kozaraprevoz" i Banju "Lješljani" kod Novog Grada.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske istakao je da je Taler izrazio veliko interesovanje i da su u toku aktivnosti na izradi studije koja će pokazati sve karakteristike ovog projekta.

"Krajem godine očekujemo da ćemo biti u prilici da se dobije koncesija za banjski kapacitet `Lješljani`, odnosno za vodu te banje čija su ljekovita svojstva dokazana", rekao je Đokić.

On je naveo da je ova kompanija jedan od najvećih njemačkih investitora u Srpskoj u fondove, koja ima uloge u vrijednosti od oko 60 miliona KM, sa tendencijom daljeg investiranja, ne samo u finansijski, nego i u realni sektor, naročito u elektroprivredu, o čemu će, takođe, biti riječi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik