Kragujevac opština za primer

Bez autora
May 18 2010

Grad Kragujevac treba da bude primer drugim opštinama u Srbiji kada je u pitanju ekonomski razvoj i spremnost reagovanja u vanrednim situacijama. Duboki interes SAD je da ovaj region raste i napreduje. Putem programa agencije za međunarodni razvoj, USAID, pomoglo se u oblasti ekonomskog razvoja i stalno su u kontaktu sa građanima Kragujevca putem 'Američkog kutka'. Svi ti programi izražavaju privrženost SAD ovom regionu i Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji. Dragocena je pomoć koju je grad imao godinama od ambasade SAD, a očekuje se da će se saradnja nastaviti. Očekuje se više novih susreta sa ambasadorkom SAD-a jer je to dobar način da se razgovara o načinu rešavanja problema koje imaju grad i cela regija.

Kragujevac opština za primerGrad Kragujevac treba da bude primer drugim opštinama u Srbiji kada je u pitanju ekonomski razvoj i spremnost reagovanja u vanrednim situacijama, rekla je danas novinarima u Kragujevcu ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Meri Vorlik.

Ona je to izjavila posle razgovora sa gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem o političkoj, ekonomskoj i socijalnoj situaciji.

"Duboki interes SAD je da ovaj region raste i napreduje. Putem programa naše agencije za međunarodni razvoj, USAID, pomogli smo u oblasti ekonomskog razvoja i stalno smo u kontaktu sa građanima Kragujevca putem 'Američkog kutka'", rekla je ambasadorka.

Vorlikova je dodala da svi ti programi izražavaju privrženost SAD ovom regionu i Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Stevanović je posle sastanka rekao da je dragocena pomoć koju je grad imao godinama od ambasade SAD i izrazio očekivanje da će se saradnja nastaviti.

On je dodao da očekuje više novih susreta sa ambasadorkom jer je to dobar način da se razgovara o načinu rešavanja problema koje imaju grad i cela regija.

Vorlikova je tokom prve posete Kragujevcu posetila "Američki kutak" u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić", a planirana je poseta fabrici "Fijat automobili Srbija", Remontnom zavodu kao i sastanak sa privrednicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik