Luka Bar otvorena za saradnju sa firmama iz Srbije

Bez autora
Nov 27 2017

Luka Bar potpuno je otvorena za saradnju sa poslovnim partnerima iz Srbije sa kojima ima mnogo prostora i kapaciteta za nove poslove, uprkos dobrim trenutnim aranžmanima, ocijenio je izvršni direktor kompanije Zarija Franović.

Tu ocjenu Franović je saopštio tokom posjete ambasadora Srbije u Crnoj Gori Zorana Bingulca tom preduzeću, nakon koje je saopšteno da ”vrijeme uspješne saradnje Luke Bar sa poslovnim partnerima iz Srbije tek dolazi”, prenosi Pobjeda.

On je ukazao na ”prirodnu i geografsku povezanost Luke Bar sa tržištem Srbije”, što je potvrdio i Bingulac, koji je iskazao spremnost da posreduje u ostvarivanju svih potrebnih kontakata sa privrednim i političkim establišmentom u toj državi.

Franović je zadovoljan trenutnim poslovnim aranžmanima, prije svega sa Fiatom iz Kragujevca, ali smatra da ima mnogo prostora i kapaciteta za nove poslove.

Uporište za takvu tvrdnju, kako je rekao, vidi u činjenici da je u Luci Bar u posljednja četiri mjeseca učinjeno sve kako bi se stavili u funkciju svi raspoloživi lučki kapaciteti, a naročito je istakao potpunu sanaciju objekta hladnjača.

Prema njegovim riječima, i kapaciteti silosa za žitarice mogu biti veoma interesantni privrednicima iz Srbije, kao i slobodna zona Luke Bar sa svim prednostima za poslovanje koje pruža.

Franović je ukazao i na problem neriješenih odnosa između željeznica Kosova i Srbije, zbog čega Luka Bar, kako je saopšteno, gubi veoma značajne poslove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik