MMF pozdravio ekonomski kurs Vlade Srbije

Bez autora
Sep 17 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard, koja je ocenila da su rezultati koje je postigla Vlada Srbije bolji od očekivanih.Lagard je istovremeno ukazala na to da je neophodno zadržati unutrašnji pritisak kako bi rezultati bili još bolji i kako bi oporavak srpske ekonomije bio potpun. Ona je prenela podršku, čestitke i ohrabrenje premijeru i Vladi Srbije, ali i pozvala na nastavak opreza.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard, koja je ocenila da su rezultati koje je postigla Vlada Srbije bolji od očekivanih.

Lagard je istovremeno ukazala na to da je neophodno zadržati unutrašnji pritisak kako bi rezultati bili još bolji i kako bi oporavak srpske ekonomije bio potpun.

Ona je prenela podršku, čestitke i ohrabrenje premijeru i Vladi Srbije, ali i pozvala na nastavak opreza.

Vučić, koji boravi u radnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), poručio je da naša zemlja mora da nastavi sa reformama jednakom snagom i energijom kao i do sada, s obzirom na to da posao još nije završen.

Premijer je rekao da je Lagard pohvalila privredni rast koji je Srbija ostvarila i pozdravila ekonomski kurs Vlade Srbije, i istakao da MMF poštuje odgovornost Vlade.

On je naveo da je sa Lagard razgovarao i o povećanju plata i penzija, kao i da je zajednički zaključak da Srbija nesumnjivo ide na‎pred, što će dogovor sa Međunarodnim monetarnim fondom i pokazati.

Vučić je ponovio da očekuje da će rezultati u 2016. i 2017. godini biti još bolji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik