Na Dan Evrope potpisan Memorandum o razumevanju

Bez autora
May 09 2010

Na Dan Evrope, 9. maja, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i grad Beograd su potpisali Memorandum o razumevanju. Kao rezultat ovog partnerstva, u Domu omladine Beograda, po završetku rekonstrukcije, biće otvoren Informativni centar Evropske unije. Sporazum su, na terasi Doma omladine Beograda potpisali šef Delegacije EU ambasador Vensan Dežer i član Gradskog veća grada Beograda Željko Ožegović. EU info-centar će nuditi odgovore na pitanja vezana za EU, kao i slobodan pristup internet bazama podataka o Evropskoj uniji, zatim slobodan pristup literaturi s područja EU, onlajn pretraživanje bibiliografskog kataloga centra, informacije o programima i fondovima EU. Takođe, ovaj centar će pružati posetiocima savete i pomoć pri pretraživanju izvora informacija, pristup dnevnoj i nedeljnoj domaćoj i stranoj štampi, organizovaće seminare, radionice, konferencije za štampu i druge događaje vezane za EU.

Na Dan Evrope potpisan Memorandum o razumevanjuNa Dan Evrope, 9. maja, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i grad Beograd su potpisali Memorandum o razumevanju.

Kao rezultat ovog partnerstva, u Domu omladine Beograda, po završetku rekonstrukcije, biće otvoren Informativni centar Evropske unije.

Sporazum su, na terasi Doma omladine Beograda potpisali šef Delegacije EU ambasador Vensan Dežer i član Gradskog veća grada Beograda Željko Ožegović.

EU info-centar će nuditi odgovore na pitanja vezana za EU, kao i slobodan pristup internet bazama podataka o Evropskoj uniji, zatim slobodan pristup literaturi s područja EU, onlajn pretraživanje bibiliografskog kataloga centra, informacije o programima i fondovima EU.

Takođe, ovaj centar će pružati posetiocima savete i pomoć pri pretraživanju izvora informacija, pristup dnevnoj i nedeljnoj domaćoj i stranoj štampi, organizovaće seminare, radionice, konferencije za štampu i druge događaje vezane za EU. Centar će organizovati distribuciju štampanih materijala zainteresovanim korisnicima i institucijama povezanim sa EU projektima, organizovaće izložbe radova na temu Evropske unije, kao i grupne posete centru koje će uključivati i predavanja o EU, prilagođena uzrastu korisnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik