Napredak Srbije na "Duing biznis listi"

Bez autora
Jan 31 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je da će Srbija u 2016. godini biti među prvih 30 zemalja na "Duing biznis listi" Svetske banke o uslovima poslovanja.Ona je na predstavljanju osmog izdanja Sive knjige Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, koja sadrži 100 ključnih preporuka za smanjenje birokratije, istakla da je u 2015. godini naša zemlja ostvarila najbolji plasman na pomenutoj listi u poslednjih devet godina, a to je 59. mesto.

Napredak Srbije na "Duing biznis listi"Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Srbija u 2016. godini biti među prvih 30 zemalja na "Duing biznis listi" Svetske banke o uslovima poslovanja.

Mihajlović je na predstavljanju osmog izdanja Sive knjige Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), koja sadrži 100 ključnih preporuka za smanjenje birokratije, istakla da je u 2015. godini naša zemlja ostvarila najbolji plasman na pomenutoj listi u poslednjih devet godina, a to je 59. mesto.

Ona je naglasila da naša zemlja ima političku stabilnost, koja je preduslov napretka zemlje, i podsetila na to da je prošle godine počela primena novog Zakona o planiranju i izgradnji, a da je ove godine počelo izdavanje elektronskih građevinskih dozvola.

Uvođenjem elektronskih dozvola za gradnju postignut je veliki uspeh, ocenila je Mihajlović, i dodala da su naredni koraci Ministarstva puna primena usvojenih zakona o konverziji zemljišta, državnom premeru i katastru, ozakonjenju, kao i drugih akata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik