Negativan kreditni rejting Amerike?

Bez autora
Apr 19 2011

Agencija Standard & Poor's u ponedeljak je saopštila da su očekivanja po pitanju kreditnog rejtinga SAD lošija nego lani. I pored toga, S & P je zadržao rejting AAA, iako još uvek nije jasno kako će aktuelna vlada SAD-a uspeti da se izbori sa pritiscima na fiskalni sistem i sve veća inflatorna kretanja.Prema procenama S & P, vrlo je verovatno da će ovaj rejting biti smanjen u naredne dve godine. Dugoročno gledano, Amerika iz zone stabilnih prelazi u negativna očekivanja. Ovakva predviđanja stavljaju dodatni pritisak na kongres i predsednika Baraka Obamu da pronađu adekvatan plan pokrića deficita koji dostiže skoro 1,5 biliona dolara. Takva situacija će svakako uticati i na slabljenje dolara u svetu.

Negativan kreditni rejting Amerike?Agencija Standard & Poor's u ponedeljak je saopštila da su očekivanja po pitanju kreditnog rejtinga SAD lošija nego lani. 

I pored toga, S & P je zadržao rejting AAA, iako još uvek nije jasno kako će aktuelna vlada SAD-a uspeti da se izbori sa pritiscima na fiskalni sistem i sve veća inflatorna kretanja. Prema procenama S & P, vrlo je verovatno da će ovaj rejting biti smanjen u naredne dve godine. Dugoročno gledano, Amerika iz zone stabilnih prelazi u negativna očekivanja. 

Ovakva predviđanja stavljaju dodatni pritisak na kongres i predsednika Baraka Obamu da pronađu adekvatan plan pokrića deficita koji dostiže skoro 1,5 biliona dolara. Takva situacija će svakako uticati i na slabljenje dolara u svetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik