Niska ocena za stanje u industriji poslovnog konsaltinga u Srbiji

Bez autora
Jul 07 2020

Stanje u industriji poslovnog konsaltinga u Srbiji nisko je ocenjeno u prvom Globalnom izveštaju Nacionalnog konsalting indeksa.

Srbija je, naime, rangirana kao trideseta od 50 zemalja članica Međunarodnog veća instituta za poslovni konsalting. Nedavno objavljen, Globalni izveštaj ima cilj da identifikuje stanje u sektoru konsaltinga na nivou pojedinačnih država.

Prema rečima predsednice UO Udruženja poslovnog konsaltinga Srbije Aleksandre Hristov, izveštaj jasno pokazuje u kojim oblastima ima najviše prostora za napredak i za društvo i za ovu specifičnu profesiju.

Nacionalni konsalting indeks za Srbiju iznosi 0,0211, i izveden je iz pet faktora: indeksa kulturnog individualizma, indeksa ekonomske slobode, razvoja e-uprave, globalnog indeksa kreativnosti i indeksa percepcije korupcije.

Na skali od 0 do 100 za indeks kulturnog individualizma, naša zemlja je ocenjena sa 25, a po indeksu ekonomske slobode je na 35. mestu na evropskoj listi fondacije Heritidž i poslovnog dnevnika „Vol strit žurnal“. Srbija ima ocenu 66 i spada u umereno slobodne ekonomije.




Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik