Novi vlasnik atraktivnog zemljišta u Miločerskom parku ostvario dobit

Bez autora
Apr 26 2022

Easy Drive, tvrtka iz Podgorice u vlasništvu Aleksandra Mijajlovića, koja je lani kupila atraktivni zemljišni kompleks u Miločerskom parku, ostvarila je 2021. dobit od 552.000 eura, što je dvostruko manje nego 2020. kada je završila u plusu od 1,006.992 e

To piše u financijskom izvješću koji je tvrtka predala Upravi prihoda i carina, a u koji su Vijesti imale uvid.

Mijajlović, kojeg se u crnogorskoj javnosti smatra neformalnim vlasnikom najveće crnogorske građevinske kompanije Bemax, kupio je od Prve banke 6286 kvadrata u Miločerskom parku, 50 metara zračne linije od Vile Miločer.

Kupovinom jedne od najtraktivnijih nekretnina na budvanskoj rivijeri Mijajlovićeva tvrtka dvostruko je povećala vrijednost svoje imovine te je sada ona vrijedna 7,855.882 eura, dok je 2020. bila procijenjena na 3,100.760 eura.

Kompanija Easy Drive, registrirana za leasing i iznajmljivanje vozila, uknjižila se kao vlasnik zemljišta koje je Prva banka, čiji je većinski dioničar Aco Đukanović, brat Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore, preuzela od tvrtke San Investments, iza koje stoji srpski poduzetnik Stanko Subotić, jer nije vratila kredit od 2,2 milijuna eura.

Trećinu zemljišnog kompleksa u vlasništvu Easy Drivea potražuje srpska kraljevska obitelj Karađorđević. Oni su još 2005. godine pokrenuli postupak povrata imovine za gotovo cijeli Miločerski park, Vilu Miločer i dio Svetog Stefana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik