Obveznice od 4 milijarde kuna na domaćem tržištu

Bez autora
Mar 17 2016

Ministarstvo financija izdalo je drugu tranšu obveznica s dospijećem 2026. u iznosu od 4 milijarde kuna i prinosom od 3,99%. Knjige upisa bile su otvorene jučer od 9 sati do podneva. Zbog velikog interesa zatvorene su pola sata ranije nego što je najavljeno, navodi Ministarstvo na internetskoj stranici. Interes investitora bio je znatan. Premašio je 10 milijardi kuna, odnosno bio je viši dva i pol puta iznad planiranog iznosa izdanja. To je omogućilo Hrvatskoj da izda obveznice po cijeni 102,248 posto, uz prinos od 3,99 posto te minimalnu premiju za novo izdanje od dva bazna boda, zaključuje se u priopćenju Ministarstva financija.

Obveznice od 4 milijarde kuna na domaćem tržištuMinistarstvo financija izdalo je drugu tranšu obveznica s dospijećem 2026. u iznosu od 4 milijarde kuna i prinosom od 3,99%.

Knjige upisa bile su otvorene jučer od 9 sati do podneva. Zbog velikog interesa zatvorene su pola sata ranije nego što je najavljeno, navodi Ministarstvo na internetskoj stranici.

Interes investitora bio je znatan. Premašio je 10 milijardi kuna, odnosno bio je viši dva i pol puta iznad planiranog iznosa izdanja.

To je omogućilo Hrvatskoj da izda obveznice po cijeni 102,248 posto, uz prinos od 3,99 posto te minimalnu premiju za novo izdanje od dva bazna boda, zaključuje se u priopćenju Ministarstva financija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik