OECD najavio Sloveniji rast BDP-a od 0,3% u ovoj godini

Bez autora
May 06 2014

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) u utorak je u svojoj novoj prognozi Sloveniji za ovu godinu najavila rast BDP-a od 0,3 posto, a u sljedećoj godini 1,2 posto. Uz najavu, OECD je Sloveniju upozorio na neophodno restrukturiranje gospodarstva koje je i dalje prezaduženo te na nastavak procesa privatizacije državnih tvrtki. Restrukturiranje prezaduženih poduzeća mora se nastaviti bez odgoda, a mora biti popraćeno privatizacijom i boljim korporativnim upravljanjem, naveo je OECD u izvješću. Slovenska premijerka Alenka Bratušek, koja u Parizu u utorak nastavlja prisustvovanje forumu OECD-a, izjavila je u ponedjeljak da su u zadnje vrijeme sve strane i domaće ustanove poboljšale izglede za slovenski gospodarski oporavak u ovoj i idućoj godini u odnosu na svoje ranije najave i da je to znak da je njena vlada u odlasku napravila velik posao koji treba nastaviti i ne odustajati od reformi.

OECD najavio Sloveniji rast BDP-a od 0,3% u ovoj godiniOrganizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) u utorak je u svojoj novoj prognozi Sloveniji za ovu godinu najavila rast BDP-a od 0,3 posto, a u sljedećoj godini 1,2 posto.

Uz najavu, OECD je Sloveniju upozorio na neophodno restrukturiranje gospodarstva koje je i dalje prezaduženo te na nastavak procesa privatizacije državnih tvrtki.

"Restrukturiranje prezaduženih poduzeća mora se nastaviti bez odgoda, a mora biti popraćeno privatizacijom i boljim korporativnim upravljanjem", naveo je OECD u izvješću.

Slovenska premijerka Alenka Bratušek, koja u Parizu u utorak nastavlja prisustvovanje forumu OECD-a, izjavila je u ponedjeljak da su u zadnje vrijeme sve strane i domaće ustanove poboljšale izglede za slovenski gospodarski oporavak u ovoj i idućoj godini u odnosu na svoje ranije najave i da je to znak da je njena vlada u odlasku napravila velik posao koji treba nastaviti i ne odustajati od reformi.

OECD je u svojoj zadnjoj najavi iz studenog prošle godine Sloveniji najavljivao pad BDP-a od 0,9 posto, a tek u 2015. skromni rast od 0,3 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik