Ova i naredna – godine ekonomskog rasta

Bez autora
Jul 24 2013

Ova i naredna godina biće godine ekonomskog razvoja i rasta u Crnoj Gori, istakao je crnogorski premijer Milo Đukanović. On je naglasio da je konsolidacija javnih finansija uspješna, a započeće i više razvojnih infrastrukturnih i projekata u oblasti energetike, turizma i poljoprivrede. U realizaciji tih projekata neophodna je saradnja sa stranim investitorima, kazao je Đukanović u razgovoru sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Aleksejom Meškovim. Ruski investitori zainteresovani su da ulažu u Crnu Goru i region, posebno u oblasti energetike. Meškov je istakao da Rusija, kad je riječ o situaciji u KAP-u, visoko cijeni nedavni pristup predsjednika Vlade Crne Gore, uz očekivanje da će se pitanje riješiti na obostrano zadovoljavajući način.

Ova i naredna – godine ekonomskog rastaOva i naredna godina biće godine ekonomskog razvoja i rasta u Crnoj Gori , istakao je crnogorski premijer Milo Đukanović.

On je naglasio da je konsolidacija javnih finansija uspješna, a započeće i više razvojnih infrastrukturnih i projekata u oblasti energetike, turizma i poljoprivrede.

U realizaciji tih projekata neophodna je saradnja sa stranim investitorima, kazao je Đukanović u razgovoru sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Aleksejom Meškovim.

Ruski investitori zainteresovani su da ulažu u Crnu Goru i region, posebno u oblasti energetike.  Meškov je istakao da Rusija, kad je riječ o situaciji u KAP-u, visoko cijeni nedavni pristup predsjednika Vlade Crne Gore, uz očekivanje da će se pitanje riješiti na obostrano zadovoljavajući način.

Odnosi Crne Gore i Ruske Federacije su prijateljski i karakteriše ih intenzivna međudržavna saradnja na svim poljima. Crna Gora je, kao država koja drži do svog identiteta, vrlo ponosna na dugu istorijsku tradiciju odnosa sa Rusijom i veoma zainteresovana za njihovo očuvanje i dalje unaprjeđenje, posebno u oblasti ekonomije i kulture, kazao je Đukanović.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Ruske Federacije je kazao da njegova posjeta predstavlja dodatni podsticaj sveukupnoj odličnoj međudržavnoj saradnji, te istako da dijeli ocjenu premijera o velikom potencijalu za unaprjeđenje saradnje na svim poljima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik