Peter Sorensen otvorio Infocentar EU u BiH

Bez autora
Jun 02 2014

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u BiH i specijalni predstavnik EU Peter Sorensen danas je u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH otvorio Infocentar EU u BiH, koji će građanima biti na raspolaganju svakim radnim danom od 09.00 do 17.30 sati.EU infocentar namjenjen je studentima, predstavnicima medija i svima onima koji su zainteresirani da saznaju informacije vezane za Evropsku uniju odnosno za proces evropskih integracija, kazao je Sorensen.

Peter Sorensen otvorio Infocentar EU u BiHŠef Delegacije Evropske unije (EU) u BiH i specijalni predstavnik EU Peter Sorensen danas je u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH otvorio Infocentar EU u BiH, koji će građanima biti na raspolaganju svakim radnim danom od 09.00 do 17.30 sati.

- EU infocentar namjenjen je studentima, predstavnicima medija i svima onima koji su zainteresirani da saznaju informacije vezane za Evropsku uniju odnosno za proces evropskih integracija - kazao je Sorensen.

U slučaju da te informacije nisu dostupne na kompjuterima onda se građani, dodao je Sorensen, mogu obratiti osoblju ovog centra.

Usluge Infocentra EU prvenstveno će biti od koristi novinarima koji izvještavaju o aktivnostima Delegacije EU u BiH.

Osim prostorije za građane opremljene s komjuterima i brzim pristupom internetu EU infocentar sastoji se od konferencijske sale, koja će se, kako kaže Edin Atlić, tim lider EU infocentra, koristiti za pres-konferencije, okrugle stolove i slične događaje vezane za programe i projekte Delegacije EU u BiH.

Nakon otvaranja EU infocentra u Sarajevu, ambasador Sorensen, izrazio je nadu da će centar biti otvoren i u drugim bh. gradovima.

O radu centra građani se mogu informisati na internetskoj stranici www.euinfo.ba i putem društvenih stranica Facebook i Twitter.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik