Počela nova runda pregovora između Atine i kreditora

Bez autora
Apr 04 2016

Vlada u Atini je danas otpočela novu rundu pregovora sa međunarodnim kreditora, usred spora u vezi procurjelim transkriptima prisluškivanih razgovora između stranih zvaničnika uključenih u pregovore o grčkom paketu pomoći.Grčki ministar finansija sastaje se danas u Atini sa predstavnicima evropskih kreditora i Međunarodnog monetarnog fonda. Glavne nesuglasice i dalje se tiču smanjenja penzija, poreskih reformi i rezova koje Grčka mora da preduzme radi ispunjenja uslova iz paketa pomoći.

Počela nova runda pregovora između Atine i kreditoraVlada u Atini je danas otpočela novu rundu pregovora sa međunarodnim kreditora, usred spora u vezi procurjelim transkriptima prisluškivanih razgovora između stranih zvaničnika uključenih u pregovore o grčkom paketu pomoći.

Grčki ministar finansija Euklid Cakalotos sastaje se danas u Atini sa predstavnicima evropskih kreditora i Međunarodnog monetarnog fonda, prenosi američka agencija AP.

Glavne nesuglasice i dalje se tiču smanjenja penzija, poreskih reformi i rezova koje Grčka mora da preduzme radi ispunjenja uslova iz paketa pomoći, navodi američka agencija.

Najnoviji pregovori počinju, međutim, u sijenci novog skandala. Naime, portal Vikiliks je prije dva dana objavio transkript razgovora između troje vodećih zvaničnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) od 19. marta, koji su razgovarali o tome koju taktiku da primjene kako bi izvršili pritisak na Grčku, Njemačku i Evropsku uniju da u aprilu postignu dogovor.

U tim transkriptima se, takođe, pominje moguća prijetnja bankrotom Grčkoj, kako bi se podstakla da prihvati neke od uslova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik