Podrška Svetske banke reformama u Srbiji

Bez autora
Mar 03 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije razgovarao je danas sa potpredsednikom Svetske banke za Evropu o nastavku reformi koje sprovodi Vlada Srbije, kao i o podršci Svetske banke tom procesu. Premijer je iskazao zahvalnost svim predstavnicima Svetske banke zaduženim za našu zemlju, na velikoj podršci koju su pružili u procesu sprovođenja reformske politike Vlade Srbije, kao i na pozitivnim ocenama dosadašnjih rezultata ostvarenih tokom primene tih mera. On je naglasio da će Vlada Srbije i u narednom periodu učiniti sve kako bi uspešno odgovorila na sve izazove sa kojima se suočava u realizaciji neophodnih reformskih procesa. Miler je pohvalio rešenost premijera Vučića da sprovede reformske mere u Srbiji, i istakao da je poseban korak u napretku reforme državne uprave postignut usvajanjem Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

Podrška Svetske banke reformama u SrbijiPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa potpredsednikom Svetske banke za Evropu Sirilom Milerom o nastavku reformi koje sprovodi Vlada Srbije, kao i o podršci Svetske banke tom procesu.

Vučić je iskazao zahvalnost Mileru, ali i svim predstavnicima Svetske banke zaduženim za našu zemlju, na velikoj podršci koju su pružili u procesu sprovođenja reformske politike Vlade Srbije, kao i na pozitivnim ocenama dosadašnjih rezultata ostvarenih tokom primene tih mera.

On je naglasio da će Vlada Srbije i u narednom periodu učiniti sve kako bi uspešno odgovorila na sve izazove sa kojima se suočava u realizaciji neophodnih reformskih procesa.

Miler je pohvalio rešenost premijera Vučića da sprovede reformske mere u Srbiji, i istakao da je poseban korak u napretku reforme državne uprave postignut usvajanjem Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

On je dodao da je Srbija postigla izuzetne rezultate u stabilizaciji javnih finansija kroz proces fiskalne konsolidacije.
Teme susreta bile su i proces racionalizacije javne uprave, kao i restrukturiranje javnih i državnih preduzeća u procesu privatizacije ("Elektroprivreda Srbije", "Srbijagas", "Železnice Srbije", RTB Bor i "Petrohemija").

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju sistema obrazovanja u Srbiji, uz punu podršku Svetske banke, čiji će eksperti pružiti stručnu pomoć u cilju jačanja ovog sistema.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik