Pojedini privrednici mijenjaju dobavljače zbog koronavirusa?

Bez autora
Mar 10 2020

Privredna komora Federacije BiH konstantno je u direktnim kontaktima sa svojim članicama koje posluju sa svjetskim tržištima koja su trenutno najugroženija kada je u pitanju koronavirus, kazao nam je Mirsad Jašarspahić, predsjednik PKFBiH.

- Trenutno prikupljamo informacije od naših članica želeći direktno od njih bda saznamo situaciju, a ne da se oslanjamo na mišljenja eksperata. Problemi već postoje, najavljuje se sama usporenost procesa prelazaka granica, prevoza roba što dovodi do usporenja privrednih aktivnosti. Ono što sugerišemo našim članicama jeste da se drže svojih ugovora i da koriste mehanizam "više sile" kroz koji mogu da zaštite svoje poslovanje, kazao je Jašarpsahić.

Naglasio je kako se poslodavci već suočavaju sa određenim problemima, ali da se veći udar na poslodavce može očekivati ukoliko dođe do radikalnijig zatvaranja granica.

Brojni sektori su, prema njegovim riječima pogođeni. Od turizma koji najviše trpi preko prevoznika, do obućarske i tekstilne industrije gdje poslodavci već razmišljaju da promjene dobavljače i traže alternativna tržišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik