Pomoć privredi do kraja septembra

Bez autora
Sep 15 2011

Prva mera pomoći privredi u drugom paketu antikriznih mera Vlade Srbije, biće usvojena do kraja meseca, a do kraja godine ostale mere će se usvajati sukcesivno, prema prioritetu. U ovom trenutku drugi paket antikriznih mera više je nego potreban, jer razičiti makroekonomski pokazatelji ukazuju na to da aktivnosti u privredi padaju.Na merama, potpredsednica vlade Verica Kalanović radi sa svojim savetnicima, privrednicima, privrednom komorom i Ministarstvom za ekonomiju i regionalni razvoj.

Pomoć privredi do kraja septembraPrva mera pomoći privredi u drugom paketu antikriznih mera Vlade Srbije, biće usvojena do kraja meseca, a do kraja godine ostale mere će se usvajati sukcesivno, prema prioritetu, izjavila je u četvrtak potpredsednica vlade Verica Kalanović.

Ona nije precizirala koja će mera biti prva usvojena, kao i na šta će se odnositi, ali je istakla da je u ovom trenutku drugi paket antikriznih mera "više nego potreban", jer "razičiti makroekonomski pokazatelji ukazuju na to da aktivnosti u privredi padaju".

Kalanovićeva je novinarima, nakon otvaranja izložbe Etno mreže u Beogradu, kazala da na merama radi sa svojim savetnicima, privrednicima, privrednom komorom i Ministarstvom za ekonomiju i regionalni razvoj.

U ovom trenutku te mere podrazumevaju dva pravca - obezbedjivanje više dostupnijih i povoljnijih sredstava privredi, ali i dobru volju da se reše odredjene birokratske procedure, ukinu parafiskalna opterećenja, da se takse, naknade i razni drugi nameti koji otežavaju poslovanje privrde svedu na najmanju moguću i realnu meru.

"To podrazumeva i razgovore sa Narodnom bankom Srbije, jer u ovom trenutku je nerealno očekivati da će sav neophodan novac privredi moći da se obezbedi iz budžeta", kazala je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik