Potencijali u oblasti turizma i investicija

Bez autora
Jul 17 2017

Između Crne Gore i Ukrajine postoje veliki potencijali za jačanje saradnje u oblasti turizma i investicija, ocijenili su ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i počasni konzul Ukrajine u Crnoj Gori Predrag Milović, koji su se danas sastali u Podgorici. Radulović i Milović su saglasni da je neophodno intenzivirati saradnju Crne Gore i Ukrajine kada je riječ o boljoj promociji turističke ponude dvije zemlje. Milović je, kako je saopšteno iz MORT-a, istakao da su ukrajinski investitori prisutni na crnogorskom tržištu ali da je neophodno uspostaviti zajednički model u cilju unapređenja saradnje sa istima. Shodno tome, Radulović izrazio je spremnost da pruži podršku u prevazilaženju eventualnih izazova u poslovanju ukrajinskih investitora.

Potencijali u oblasti turizma i investicijaIzmeđu Crne Gore i Ukrajine postoje veliki potencijali za jačanje saradnje u oblasti turizma i investicija, ocijenili su ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i počasni konzul Ukrajine u Crnoj Gori Predrag Milović, koji su se danas sastali u Podgorici.

Radulović i Milović su saglasni da je neophodno intenzivirati saradnju Crne Gore i Ukrajine kada je riječ o boljoj promociji turističke ponude dvije zemlje.

Milović je, kako je saopšteno iz MORT-a, istakao da su ukrajinski investitori prisutni na crnogorskom tržištu ali da je neophodno uspostaviti zajednički model u cilju unapređenja saradnje sa istima. Shodno tome, Radulović izrazio je spremnost da pruži podršku u prevazilaženju eventualnih izazova u poslovanju ukrajinskih investitora.

"U cilju daljeg unapređenja bilateralnih odnosa sa naglaskom na ekonomski i naučni segment, Milović je Radulovića informisao o pripremama za održavanje sastanka na visokom nivou na kojem bi bili predstavljeni potencijali Crne Gore u oblasti turizma i investija, a čije održavanje je planirano za kraj septembra tekuće godine. Sastanku bi, pored resornih ministara obiju država, učestvovali i predstavnici Evropske akademije nauka, umjetnosti i književnosti. Ovom prilikom, on je Raduloviću uputio poziv za učešće, imajući u vidu značaj sastanka za promociju crnogorske turističke i investicione ponude", navod se u saopštenju. Kako se dodaje, Radulović i Milović su izrazili uvjerenje da će bilateralna saradnja dviju zemalja nastaviti da ide uzlaznim tokom u narednom periodu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik