Potpisan Memorandum o saradnji ministarstava ekonomije Srbije i Austrije

Bez autora
Mar 25 2010

Memorandum o ekonomskoj saradnji na nivou resornih ministarstava danas su potpisali potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i ministar ekonomije Austrije Rajnhold Miterlehner. Ovim dokumentom kao ključni sektori saradnje utvrđeni su infrastruktura, automobilska industrija, IT sektor, elektronika, bankarstvo, građevina, poljoprivreda i prehrambena industrija, transport i logistika, turizam, zaštita životne sredine i obnovljivi izvori energije. Memorandum predviđa i unapređenje investicionih mogućnosti, promovisanje zajedničkog nastupa na trećim tržištima, razmenu iskustava, stručno usavršavanje, kao i podsticanje trgovinske razmene, zajedničkih ulaganja i proizvodne kooperacije. Takođe, planirano je i osnivanje zajedničke ekspertske komisije, koja će se sastajati jednom godišnje radi sagledavanja celine ekonomske saradnje i mogućih problema u njenoj realizaciji.

Potpisan Memorandum o saradnji ministarstava ekonomije Srbije i AustrijeMemorandum o ekonomskoj saradnji na nivou resornih ministarstava danas su potpisali potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i ministar ekonomije Austrije Rajnhold Miterlehner.

Ovim dokumentom kao ključni sektori saradnje utvrđeni su infrastruktura, automobilska industrija, IT sektor, elektronika, bankarstvo, građevina, poljoprivreda i prehrambena industrija, transport i logistika, turizam, zaštita životne sredine i obnovljivi izvori energije.

Memorandum predviđa i unapređenje investicionih mogućnosti, promovisanje zajedničkog nastupa na trećim tržištima, razmenu iskustava, stručno usavršavanje, kao i podsticanje trgovinske razmene, zajedničkih ulaganja i proizvodne kooperacije.

Takođe, planirano je i osnivanje zajedničke ekspertske komisije, koja će se sastajati jednom godišnje radi sagledavanja celine ekonomske saradnje i mogućih problema u njenoj realizaciji.

Ovaj memorandum ima za cilj dalje unapređenje ekonomske, trgovinske i investicione saradnje između Srbije i Austrije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik