Potpisan Sporazum o saradnji privrednih komora

Bez autora
May 21 2014

Na štandu Privredne komore Srbije (PKS) na 81. Novosadskom poljoprivrednom sajmu potpisan je Sporazum o saradnji dve privredne komore u okviru projekta “NO-BLE ideas”. Sporazum je u ime Regionalne privredne komore Kraljevo potpisao njen predsednik Petrašin Jakovljević, a u ime Privredne komore Vrace u Bugarskoj, predsednik Iliana Filipova. Sporazum je potpisan sa ciljem da se doprinese jačanju saradnje među privrednim komorama dve zemlje. Kako je istaknuto, veliki značaj se pridaje unapređenju ekonomskih i naučno–tehničkih veza među članovima i predstavnicima privrednih komora Vraca i Kraljeva.

Potpisan Sporazum o saradnji privrednih komoraNa štandu Privredne komore Srbije (PKS) na 81. Novosadskom poljoprivrednom sajmu  potpisan je Sporazum o saradnji dve privredne komore u okviru projekta “NO-BLE ideas”. Sporazum je u ime Regionalne privredne komore Kraljevo potpisao njen predsednik Petrašin Jakovljević, a u ime Privredne komore Vrace u Bugarskoj, predsednik Iliana Filipova.

Sporazum je potpisan sa ciljem da se doprinese jačanju saradnje među privrednim komorama dve zemlje.

Kako je istaknuto, veliki značaj se pridaje unapređenju ekonomskih i naučno–tehničkih veza među članovima i predstavnicima privrednih komora Vraca i Kraljeva.
 
Skup i potpisivanje sporazuma je pozdravio Paolo Zupa, rukovodilac projekta “NO-BLE ideas” za Jugoistočnu Evropu. On je pohvalio  nastup PKS na velikoj sajamskoj manifestaciji u Novom Sadu. Posebno je ukazao na značaj kvalitetnog sprovođenja projekta “NO-BLE ideas” u Srbiji, koji vodi nacionalna asocijacija srpske privrede.
 
Govoreći o projektu “NO-BLE ideas” Danica Mićanović, sekretar Odbora za tehnološke inovacije PKS, posebno je naglasila da se okviru projekta, kroz festivale inovacija u sedam partnerskih zemalja JIE predstavljaju inovacioni potencijali iz oblasti poljoprivrede. Ona je još istakla da je projekat “NO-BLE ideas” usmeren na stvaranje mreže mladih inovatora za održive ideje u agro-prehrambenom sektoru i za podizanje produktivnosti i konkurentnosti u ovoj privrednoj grani.

Projekat se realizuje u saradnji sa 13 partnera iz regiona, a od toga je 11 partnera članica EU i dva IPA partnera – Srbija i Albanija. Projekat je počeo 1. oktobra 2012. godine, a traje dve godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik