Potpuna zaštita konkurencije od juna

Bez autora
Apr 12 2010

Novi Zakon o zaštiti konkurencije koji je na snazi od novembra prošle godine svoju potpunu primenu mogao bi da doživi krajem juna kada se očekuje usvajanje još tri neophodna podzakonska akta. Od usvajanja Zakona 2005. do prošle godine nije izvršena nijedna sankcija i zato će novi zakon bitno ojačati mehanizme primene.Posebno je važno istaći novinu po kojoj Komsija ima puno ovlašćenje da samostalno određuje mere zaštite konkurencije. Kazne za narušavanje konkurencije su i do 10 odsto godišnjeg prihoda...

Novi Zakon o zaštiti konkurencije koji je na snazi od novembra prošle godine svoju potpunu primenu mogao bi da doživi krajem juna kada se očekuje usvajanje još tri neophodna podzakonska akta, izjavio je juče na međunarodnoj konferenciji o konkurenciji ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević.„Od usvajanja Zakona 2005. do prošle godine nije izvršena nijedna sankcija i zato će novi zakon bitno ojačati mehanizme primene“, rekao je Milosavljević, istakavši da je posebno važno istaći novinu po kojoj Komsija ima puno ovlašćenje da samostalno određuje mere zaštite konkurencije. Milosavljević je istakao da su kazne za narušavanje konkurencije i do 10 odsto godišnjeg prihoda, kao i da očekuje da će ubrzo biti izabrani novi predsednik i članovi komisije. Predsednica Komisije Dijana Marković-Bajalović rekla je da građani sa nestrpljenjem očekuju primenu Zakona, a to će se desiti kada budu usvojeni preostali akti.Novi Zakon o zaštiti konkurencije koji je na snazi od novembra prošle godine svoju potpunu primenu mogao bi da doživi krajem juna kada se očekuje usvajanje još tri neophodna podzakonska akta, izjavio je juče na međunarodnoj konferenciji o konkurenciji ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević.

„Od usvajanja Zakona 2005. do prošle godine nije izvršena nijedna sankcija i zato će novi zakon bitno ojačati mehanizme primene“, rekao je Milosavljević, istakavši da je posebno važno istaći novinu po kojoj Komsija ima puno ovlašćenje da samostalno određuje mere zaštite konkurencije.

Milosavljević je istakao da su kazne za narušavanje konkurencije i do 10 odsto godišnjeg prihoda, kao i da očekuje da će ubrzo biti izabrani novi predsednik i članovi komisije. Predsednica Komisije Dijana Marković-Bajalović rekla je da građani sa nestrpljenjem očekuju primenu Zakona, a to će se desiti kada budu usvojeni preostali akti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik