Pozitivni efekti Zakona o javnim nabavkama

Bez autora
Dec 21 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je danas da je novi Zakon o javnim nabavkama povećao efikasnost, ekonomičnost i transparentnost postupka javne nabavke.Ona je, učestvujući na konferenciji "Novi trendovi u javnim nabavkama u Srbiji", istakla da će pomenuti sistem narednih godina morati da bude dodatno unapređen kako bi se rešili postojeći problemi. Kao jedan od najvećih izazova na kojem bi trebalo da se radi naredne godine, jeste pitanje odnosa ponude sa najnižom cenom i kvaliteta usluge.

Pozitivni efekti Zakona o javnim nabavkamaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je novi Zakon o javnim nabavkama povećao efikasnost, ekonomičnost i transparentnost postupka javne nabavke.

Mihajlović je, učestvujući na konferenciji "Novi trendovi u javnim nabavkama u Srbiji", istakla da će pomenuti sistem narednih godina morati da bude dodatno unapređen kako bi se rešili postojeći problemi.

Ona je, kao jedan od najvećih izazova na kojem bi trebalo da se radi naredne godine kada je reč o javnim nabavkama, navela pitanje odnosa ponude sa najnižom cenom i kvaliteta usluge.

Prema njenim rečima, u velikom broju slučajeva ispostavilo se da to što je zakonska obaveza da se izabere ponuda sa najnižom cenom zapravo problem, jer kvalitet ponude ne bude na očekivanom nivou.

Mihajlović je ukazala na to da je Zakon o javnim nabavkama doprineo srpskoj privredi, ali i dodala da će u 2016. godini morati još temeljnije da se poradi na tom sistemu.

Od ukupnog broja javnih nabavki, bez poziva je zaključeno samo pet odsto, dok je pre dve godine to bilo 28 odsto, napomenula je ona.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi saglasio se sa Mihajlović u oceni da najniža cena ne donosi uvek kvalitet.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik