Poziv gospodarstvenicima da predlože olakšice

Bez autora
Aug 07 2016

Vanjskotrgovinska komora BiH pozvala je gospodarstvenike da joj do 28. kolovoza dostave nove prijedloge za dopunu postojeće odluke o privremenoj suspenziji i smanjenju carinskih stopa prilikom uvoza sirovina i repromaterijala.Gospodarstvenici prijedloge trebaju dostaviti do 28. kolovoza. Prijedlozi se odnose na proširenje popisa proizvodima koji su u skladu s kriterijima važeće odluke o privremenoj suspenziji i smanjenju carinskih stopa imajući u vidu da se tarifne suspenzije mogu isključivo odobriti za materijale i sirovine koje se koriste u vlastitoj proizvodnji i koje se ne mogu nabaviti na domaćem tržištu u količini i kvalitetu potrebnom za proizvodnju.

Poziv gospodarstvenicima da predlože olakšiceVanjskotrgovinska komora BiH pozvala je gospodarstvenike da joj do 28. kolovoza dostave nove prijedloge za dopunu postojeće odluke o privremenoj suspenziji i smanjenju carinskih stopa prilikom uvoza sirovina i repromaterijala.

Gospodarstvenici prijedloge trebaju dostaviti do 28. kolovoza.

Prijedlozi se odnose na proširenje popisa proizvodima koji su u skladu s kriterijima važeće odluke o privremenoj suspenziji i smanjenju carinskih stopa imajući u vidu da se tarifne suspenzije mogu isključivo odobriti za materijale i sirovine koje se koriste u vlastitoj proizvodnji i koje se ne mogu nabaviti na domaćem tržištu u količini i kvalitetu potrebnom za proizvodnju.

Prijedlozi se mogu dostaviti popunjavanjem formulara s navedenim tarifnim brojem i opisom proizvoda iz carinske tarife 2016 na e-mail koji se može naći na web stranici Vanjskogovinske komore, istaknuli su u ovoj asocijaciji, piše Glas Srpske.

Komora će o zahtjevima gospodarstvenika obavijestiti Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Odluka o privremenoj suspenziji i smanjenju carinskih stopa prilikom uvoza određene robe važi do 31. prosinca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik