Pregovori o novom zakonu o radu: Sindikat Vladi RS predočio svoje stavove

Bez autora
Dec 10 2015

Savez sindikata RS upoznao je Vladu RS sa svojim stavom kada je u pitanju novo radno zakonodavstvo u RS, te ponovio da ostaje na svojim ranijim stanovištima kada je riječ o toj problematici. Istaknuto je to danas nakon sastanka Željke Cvijanović, predsjednika Vlade RS i ministara, sa predstavnicima Saveza sindikata RS.Cvijanovićeva je rekla da će pregovori koji su vođeni juče sa Savezom sindikata RS, biti nastavljeni i narednih dana."Ništa još nije završeno, Sindikat nas je upoznao sa svojim stavom i pogledima, a mi njih sa stavovima i namjerama Vlade RS", rekla je ona.Dodala je da nisu pričali samo o Zakonu o radu, nego o globalnom društvenom okruženju koje se tiče ovog problema, radu kontrolnih organa, prava radnika, te problematici sive ekonomije.

Pregovori o novom zakonu o radu: Sindikat Vladi RS predočio svoje stavoveSavez sindikata RS upoznao je Vladu RS sa svojim stavom kada je u pitanju novo radno zakonodavstvo u RS, te ponovio da ostaje na svojim ranijim stanovištima kada je riječ o toj problematici.

Istaknuto je to danas nakon sastanka Željke Cvijanović, predsjednika Vlade RS i ministara, sa predstavnicima Saveza sindikata RS. Cvijanovićeva je rekla da će pregovori koji su vođeni juče sa Savezom sindikata RS, biti nastavljeni i narednih dana.

"Ništa još nije završeno, Sindikat nas je upoznao sa svojim stavom i pogledima, a mi njih sa stavovima i namjerama Vlade RS", rekla je ona.

Dodala je da nisu pričali samo o Zakonu o radu, nego o globalnom društvenom okruženju koje se tiče ovog problema, radu kontrolnih organa, prava radnika, te problematici sive ekonomije.

"Još nismo došli do konkretnih zaključaka. Naš stav je potpuno jasan i on je definisan najvećim organima Sindikata, odnosno Generalnim vijećem saveza", rekla je Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata RS.

Govoreći o problemima radnika, ona je istakla da se na ime neuplaćenih doprinosa duguje preko 700 miliona, zbog čega oni koji su radili ne mogu da ostvare prava da se liječe i pravo na penziju, a sporna je i visina plata, redovnost isplate, prekovremeni rad...

"Zahtijevamo da svako radi posao kako bi sistem funkcionisao. Nismo došli do toga kako riješiti anomalije sistema", rekla je Ranka Mišić i dodala da "ovo nije stvar koja se lomi preko koljena".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik