Prihvaćen Prijedlog zakona o financijskom poslovanju u FBiH

Bez autora
May 18 2016

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije prihvatili su na sjednici Prijedlog zakona o financijskom poslovanju čiji je predlagač Vlada FBiH.Federalna ministrica financija pojasnila je da se novim zakonom o financijskom poslovanju uređuju financijsko poslovanje društava i javnih organa, rokovi izvršenja novčanih obveza i pravne posljedice za zakašnjenje u izvršenju plaćanja.

Prihvaćen Prijedlog zakona o financijskom poslovanju u FBiHZastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije prihvatili su na sjednici Prijedlog zakona o financijskom poslovanju čiji je predlagač Vlada FBiH.

Federalna ministrica financija Jelka Miličević pojasnila je da se novim zakonom o financijskom poslovanju uređuju financijsko poslovanje društava i javnih organa, rokovi izvršenja novčanih obveza i pravne posljedice za zakašnjenje u izvršenju plaćanja.

Zastupnici su prihvatili i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o internoj reviziji u javnom sektoru u FBiH.

Iz Vlade FBiH, koja je predlagač, pojasnili su da su izmjene i dopune bile neophodne s obzirom na to da je zakon usvojen 2008. godine i da su se vremenom pojavili nedostaci i pravne praznine.

Dosad se zakon odnosio na Federaciju, županije, općine, izvanproračunske fondove, a sada je proširen na javna poduzeća i na gospodarska društva jer su, kako je istaknuto, i oni dio javnog sektora.

Također, na temelju zahtjeva prakse, obvezno je da interni revizori trebaju imati certifikat internog revizora. Dok je trajala tromjesečna javna rasprava o ovom tekstu, nije bilo primjedbi, a prihvaćena su dva amandmana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik